Canyon Speedmax CFR pomohl Lauře Phillip k vítězství na Ironman World Championship

Canyon Speedmax CFR pomohl Lauře Phillip k vítězství na Ironman World Championship

Datum vydání: 23.09.2024

V cyklistické etapě dlouhé 180 kilometrů, kterou Laura zvládla za něco málo přes 5 hodin a 2 minuty, se v souboji s Kat Matthewsovou, kolegyní z Canyonu, počítala každá výhoda pohodlí a aerodynamiky, protože obě závodnice usilovaly o zlatou medaili.
 
Kopcovitá trať vedoucí vesnicemi Azurového parku (Parc Naturel des Préalpes d'Azur) měla převýšení 2 400 metrů s několika strmými 10-15% nájezdy, což od jezdců vyžadovalo nejen vyniknout ve stoupáních, ale také zvládnout rychlost při prudkých sjezdech.

 
Design kola Speedmax CFR je mistrovským dílem aerodynamiky. Každý milimetr rámu Speedmax CFR byl již pečlivě nasimulován a vytvarován pomocí superpočítače a technologie větrného tunelu, aby poskytoval aerodynamiku hodnou mistra světa v triatlonu. A nyní se každý milimetr kokpitu Laury Speedmax CFR vyznačuje podobným důrazem na pečlivě propracované detaily.
 
Lauřin kokpit Speedmax CFR byl nakonfigurován tak, aby se Laura dostala do co nejrychlejší a nejpohodlnější pozice, s novou celokarbonovou monokokovou konstrukcí, která optimalizovala interakci Lauřiny hlavy, helmy a ramen a zároveň jí poskytla kontrolu nad řízením, aby mohla zvládnout záludnou, technickou trať.



Díky rozdílu v hmotnosti, který vznikl díky konstrukci monokoku, a hodnotám aerodynamického odporu CdA, které vyplynuly z optimalizované polohy Laury, vypočítali inženýři společnosti Canyon pro Lauru výraznou časovou úsporu, která jí pomohla dohnat čtyřminutovou ztrátu na vedoucí závodníky po T1 a ušetřit důležitou energii na závěrečný běžecký úsek.
 
„Nový kokpit Canyon Speedmax CFR je dalším příkladem investic společnosti Canyon do nejvyšších standardů výkonnosti, kdy ve spolupráci s elitními sportovci posouváme hranice špičkového designu kol. Svědčí o všem, o co se v triatlonu snažíme, zaměřujeme se na nejvyšší standardy designu a kvality, abychom posunuli výkonnost materiálu a úspěchy sportovců na další úroveň,“ řekl vedoucí inženýr výzkumu a vývoje společnosti Canyon Lukas Schuchnigg.
 


Tento nový design kokpitu CFR je stále oficiálně ve vývoji, takže úplné specifikace nejsou k dispozici. V současné době je také k dispozici pouze pro vybrané profesionální sportovce. Mírně přepracovanou verzi budou používat atleti Canyonu Patrick Lange a Sam Laidlow na mistrovství světa Ironman mužů, které se koná v sobotu 26. října v Koně.
 
Současný design Speedmax CFR s modulárním karbonovým kokpitem a možností nastavení šířky a výšky z výroby je k dispozici výhradně na stránkách Canyon.com.



Autor: Canyon
Foto: Canyon


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

KMC převodníky pro pohonné jednotky BOSCH
25.09.2024 | Kategorie: ostatní
Přední s​větový výrobce špičkových řetězů KMC nově nabízí vysoce kvalitní alternativu převodníků pro středové pohony BOSCH.
Pozvánka na Galaxy CykloŠvec cyklokros Kukle
25.09.2024 | Kategorie: cyklokros
Stevens Cyklošvec Písek vás zve v sobotu 28.9. na GALAXY CYKLOŠVEC CYKLOKROS KUKLE - 3. závod TBC Série 2024.
Canyon Speedmax CFR pomohl Lauře Phillip k vítězství na Ironman World Championship
23.09.2024 | Kategorie: silniční
Když Laura Phillip 22. září překročila cílovou čáru na Ironman World Championship v Nice po 8 hodinách, 45 minutách a 15 sekundách plavání, jízdy a běhu, udělala to s tajnou zbraní.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (23.9-29.9.2024)
23.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Andreassen a Mitterwallner ovládli maratonské MS, Stošek šestý mezi světovou elitou
23.09.2024 | Kategorie: MTB
Mistrovství světa v maratonu se konalo v americkém Snowshoe. Mistrem světa se stal Simon Andreassen z Dánska, mezi ženami zvítězila Mona Mitterwallner z Rakouska. Martin Stošek obsadil 6. místo.
Cyklisty čeká MS ve Švýcarsku, Vacek jede časovku i silniční závod
20.09.2024 | Kategorie: silniční
Od neděle 22. září bude Curych hostit mistrovství světa v silniční a para cyklistice.
Nový Santa Cruz Hightower nabízí větší zdvih a vylepšenou geometrii pro lepší trakci a komfort
17.09.2024 | Kategorie: MTB
Santa Cruz Hightower 2024 je nejnovějším přírůstkem do rodiny trailových kol, který přináší řadu vylepšení a inovací, jež potěší jak zkušené jezdce, tak i nadšence do horské cyklistiky.
Stevens CykloŠvec cyklokros Kukle 2024
17.09.2024 | Kategorie: cyklokros
Stevens CykloŠvec Písek pořádá 1. závod TBC série Stevens CykloŠvec cyklokros Kukle v sobotu 21. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (16.9-22.9.2024)
16.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Tomáš Čech na Stevens Colorado absolvoval závod 1000 Miles Adventure
16.09.2024 | Kategorie: MTB
Rozhovor s mechanikem Fox CYKLOŠVEC - Tomášem Čechem z Galaxy CykloŠvec Stevens, který na Stevens Colorado absolvoval extrémní závod 1000 Miles Adventure se startem v Nové Sedlici na Slovensku. Cíl byl po 1630 km s převýšením téměř 40 000 m v Třebeni na západě Čech.
» více novinek a videí

Reklama ►