Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty

Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty

Datum vydání: 15.10.2024

Po velmi uspěšném vydání silniční a terénní obuvi CFR Tempr, kterou Canyon představil na začátku letošního roku, nyní představuje offroad botu Scampr, která se vyznačuje designovými prvky a výkonnostními výhodami od partnerů, jako jsou BOA®, Solestar® a Vibram®, a poskytuje tak dokonalou platformu pro vaše nejdivočejší jízdy a výlety do terénu.



Na rozdíl od modelů Canyon Tempr CFR, které jsou prezentovány jako závodní boty Canyon Factory Racing, jsou boty Scampr spíše nabídkou, která vyměnila několik gramů hmotnosti za větší důraz na pohodlí a odolnost.
 
Dobrodružné boty Scampr, které se hodí na turistické, gravel, cross-country a trailové vyjížďky, jsou na hranici mezi poskytováním pohodlného celodenního kontaktu s kolem a botou, která vám umožní pohybovat se v drsném, nerovném a technickém terénu se stabilní a přitom pohodlnou podrážkou.


Odborné znalosti v oblasti vývoje

Společnost Canyon opět využila důvěryhodných zkušeností veteránů v oboru Carla Birda a Erica Hortona ze společnosti FORM8ION, aby do procesu vývoje bot Scampr vnesli své znalosti. Jejich příspěvky spolu s vlastním vývojovým týmem společnosti Canyon přinesly dokonalou kombinaci technologií BOA®, Solestar® a Vibram® a dalších konstrukčních prvků, aby vznikla bota vysoké úrovně pro nejrůznější dobrodružství.
 
S cílem vytvořit dokonalou botu pro každého dobrodruha, která se hodí všude a pro všechno, přinesl vývojový tým koncepty, jako je omotávka PerformFit™ Wrap od společnosti BOA, která kontroluje nárt a fixuje patu, PureFit360™ od společnosti Canyon, která se hodí pro tvar chodidla a stélku boty, tvarované vnitřky Solestar pro optimalizovanou oporu a stabilitu pod nohou a podrážka Megagrip od společnosti Vibram pro výjimečnou trakci.


Obuv vybavená funkcemi

Omotávka PerformFit™ společnosti BOA do značné míry určuje způsob nošení a výkonnost boty. Omotávka PerformFit™ Wrap obepíná kotník a obtáčí se od klenby, aby kontrolovala chodidlo a zlepšila přenos síly. Plovoucí pásek obepíná botu zespodu podrážky, aby rovnoměrně rozptýlil tlak a eliminoval nepohodlí způsobené systémem zapínání.
 
BOA PerformFit™ Wrap obepíná patu a klenbu chodidla, kontroluje nárt a fixuje patu na místě, čímž eliminuje zbytečné pohyby chodidla v botě a poskytuje osvobození od tlakových bodů přes klenbu chodidla.


 
K zapínání boty slouží kolečko Li2 od společnosti BOA®, které nabízí vícesměrné, účinné a jemně vyladěné uchycení, je odolné a vyměnitelné a umožňuje snadné, intuitivní utahování a povolování spolu s rychloupínacím mechanismem. Zákazníci se navíc nemusí obávat poškození, protože na kolečka a tkaničky systému BOA Fit je poskytována doživotní záruka BOA a lze je snadno vyměnit doma, pokud náhodou dojde k jejich poškození.

Pohodlí je dále zvýšeno díky jazyku Stretch Tongue, který se podobá botičce a zajišťuje pohodlné nošení od samého začátku, přičemž přizpůsobivý materiál umožňuje přizpůsobení různým tvarům chodidla. Dále do boty přichází prodyšná síťovina pro optimalizované chlazení a přenos vlhkosti, která udržuje nohy v suchu a snižuje přehřívání.


 
V botech Canyon SCAMPR jsou použity tvarované vložky Solestar, které jsou integrovány do klenby a stélky a poskytují oporu a stabilitu. Filozofií společnosti Solestar není napodobovat typ chodidla, ale vrátit chodidlo do neutrální polohy, kdy může efektivněji přenášet sílu a výkon, aniž by bylo obětováno pohodlí.

Na podrážce je použita patentovaná pryžová směs Megagrip™ od společnosti Vibram, která zajišťuje mimořádnou odolnost a zároveň výjimečnou trakci za sucha i za mokra. Vzorek podrážky využívá otevřené rozteče, které odvádějí bláto, zatímco dlouhý kanál vede patku do jakéhokoli kompatibilního SPD kufru.



Co se týče designu, boty Canyon Scampr Adventure jsou k dispozici v černé a šedé barvě. Oba modely mají decentní značku s decentním barevným logem Canyon na podrážce. Ve velikosti 42 váží bota Scampr 390 g.

Boty Canyon's Scampr jsou k dispozici ve velikostech v rozmezí 36-48 za cenu 159,95 € (4050Kč). K dostání jsou výhradně v internetovém obchodě Canyon nebo prostřednictvím aplikace Canyon, kde najdete také pokyny pro servis. Obuv Canyon si můžete prohlédnout také v továrních servisech Canyon v Evropě, kde je k dispozici více velikostí.




Autor: Canyon
Foto: Canyon


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 




Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty
15.10.2024 | Kategorie: MTB
Po velmi uspěšném vydání silniční a terénní obuvi CFR Tempr, kterou Canyon představil na začátku letošního roku, nyní představuje offroad botu Scampr.
Martin Stošek vybojoval titul mistra Evropy na gravelu
14.10.2024 | Kategorie: gravel
Na prestižním šampionátu v gravelové cyklistice, který se konal v italském Asiagu, si český reprezentant Martin Stošek připsal mimořádný úspěch.
Akce týdne: Nejvýhodnější nabídky (14.10. - 20.10.2024)
14.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
14.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Stevens Super Prestige
11.10.2024 | Kategorie: cyklokros
Elitní cyklokrosové speciály Stevens Super Prestige jsou ověnčené 17 zlatými medailemi z mistrovství světa a nespočtem dalších úspěchů na závodních kolbištích.
Závěrečný boj v Mont-Sainte-Anne: Hatherly a Lecomte zářili, Cink 16.
07.10.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol 2024 vyvrcholil v kanadském Mont-Sainte-Anne. Poslední zastávka sezóny přinesla napínavé souboje, ve kterých se rozhodovalo o celkových vítězích na obzvlášť technicky náročných tratích.
Galaxy CykloŠvec cyklokros Kukle 2024
07.10.2024 | Kategorie: cyklokros
Stevens CykloŠvec Písek pořádal třerí závod TBC série - Galaxy CykloŠvec cyklokros Kukle v sobotu 28. září Vyhrál Jakub Ťoupalík z týmu Elkov Kasper mezi muži a Klotylda Sluková v barvách Adastra Cycling mezi ženami. 
Akce týdne: Nejvýhodnější nabídky (7.10. - 13.10.2024)
07.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti. 
Van der Poel je mistrem světa v gravelu, Vakoč 21.
06.10.2024 | Kategorie: gravel
Mathieu van der Poel si připsal další významný úspěch. Po třetím místě na mistrovství světa v silniční cyklistice se stal šampionem i v gravelu.
Termíny a destinace Světového poháru horských kol pro rok 2025
06.10.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol 2025 opět přinese řadu vzrušujících závodů napříč různými disciplínami. 
» více novinek a videí

Reklama ►