Českou klasiku Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš vyhrál Maciej Paterski

Českou klasiku Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš vyhrál Maciej Paterski

Datum vydání: 25.03.2018

První závod čes​kého poháru KALAS CUP 2018 absolutně vyhrál polský závodník Maciej Paterski (Wibatech Merx 7r).

Na stupně vítězů ho doprovodili na druhém místě Matěj Zahálka a Jakub Otruba (oba Elkov Author), který se stal zároveň vítězem kategorie do 23 let.  
 

V pravé poledne se 135 závodníků vydalo na 161 kilometrů dlouhou trať. Počasí jim příliš nepřálo, rtuť teploměru se zastavila na dvou stupních. Už v prvních kilometrech se na čele utvořila osmičlenná skupina ve složení Rostislav Krotký (AC Sparta Praha), Jakub Otruba (Elkov Author), Kryštof Solař (TJ Favorit Brno), Matěj Štibingr (Dukla Praha), Mykyta Zubenko (Pardus-Tufo Prostějov), Przemyslaw Sobieraj (Voster Unisheels), Bartek Warchol (Wibatech Merx 7r) a Kamil Zielinski (Hurom). Únik skupiny vypadal velmi nadějně, peloton místy ztrácel až sedm minut. 
 
Průběh závodu se začal měnit až před závěrečnými okruhy kolem Velké Bíteše, kdy se náskok skupiny začal výrazně tenčit. Aktivně si počínali zejména zástupci týmu Elkov Author Josef Černý, Piotr Konwa a Matěj Zahálka, kteří se spolu s dvěma zástupci polského týmu Maciejem Paterskmi a Bartekem Warcholem (Wibatech Merx 7r) oddělili od zbytku závodního pole a závodníky v úniku dostihli. Hned ale nasadili velmi vysoké tempo a tím na čele utvořili pouze šestičlennou skupinu ve složení Černý, Otruba, Zahálka, Paterski, Zubenko a Warchol. Poslední dva jmenovaní ale tempo neudrželi a na čele tak zůstal osamocený Paterski proti třem zástupcům týmu Elkov-Author. Ti se postupně snažili útočit, Paterski ale byl schopný na všechny jejich pokusy reagovat, až zkusil uniknout sám, povedlo se mu vytvořit si rozhodující náskok a do cíle dorazil osamocen.
„Dnes jsem se cítil dobře, mám velkou radost, je to moje první vítězství v novém týmu. Měli jsme jednoho v úniku, takže jsme mohli být v klidu, až v závěru, když Elkov zaútočil, jel jsem s nimi, v závěru jsem si věřil,“ popsal závod vítěz Paterski

Postupně pak cílovou pásku proťal také Matěj Zahálka, Jakub Otruba a Josef Černý.
„Byli jsme domluvení, že rozjedeme tempo a dojeli jsme to až dopředu. Věděli jsme, že máme vpředu Kubu, takže jsme tam nechtěli přivézt celý balík. Polák byl v závěru hodně silný, dneska měl prostě dobrý den,“ komentuje závod Matěj Zahálka
„Celý den v úniku byl dlouhý v závěru už mi docházely síly. Ale vzhledem k tomu, že nás tu startovalo pět si myslím, že to není špatné,“ dodává Jakub Otruba

Žlutý dres pro vedoucího závodníka českého poháru tak v Kyjově poveze Matěj Zahálka, dres pro nejlepšího závodníka do kategorie 23 let Jakub Otruba a soutěž o nejlepšího nováčka vede po prvním závodě Tomáš Bárta (Pardus-Tufo Prostějov).

Zdroj a foto: TZ ČSC

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nová sada SRAM Red AXS má novou ergonomii, vylepšené řazení a nižší hmotnost
16.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
SRAM představil svůj nejnovější model cyklistické sady, SRAM Red AXS 2024. Tento model přináší řadu vylepšení a inovací, které posouvají hranice toho, co je možné od cyklistické sady očekávat.
Přilba Catlike Yelmo Mips
16.05.2024 | Kategorie: ostatní
Nový model Catlike Yelmo MIPS zvyšuje svůj výkon díky osvěženému designu.
Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
» více novinek a videí