Cyklisty čeká MS ve Švýcarsku, Vacek jede časovku i silniční závod

Cyklisty čeká MS ve Švýcarsku, Vacek jede časovku i silniční závod

Datum vydání: 20.09.2024

Od neděle 22.​ září bude Curych hostit mistrovství světa v silniční a para cyklistice.


V akci se během týdne představí celkem 26 českých reprezentantů. Včetně Mathiase Vacka, který má za sebou Vueltu, kde skončil druhý ve dvou etapách. Ve Švýcarsku se postaví na start časovky i silničního závodu.

„Uvidíme, co s jeho tělem udělala Vuelta, ale věřím, že zejména v časovce má na hodně dobrý výsledek. Na Vueltě zajel časovky skvěle. Neříkám, že jede pro medaili, to by asi byla trochu senzace, ale desítka je určitě reálná. Za mě by to byl super výsledek,“ řekl reprezentační trenér Petr Kaltofen.

Vacek pak týden po časovce bude lídrem českého týmu v silničním závodě mužské elitní kategorie. K ruce mu budou Otruba, Schlegel a Boroš. V nominaci chybí elitní vrchař Hirt, kterého zbrzdily zdravotní problémy a trenérovi s předstihem řekl, že by se nestihl dostat zpátky do optimální formy.

„Bude to hodně těžký závod, všichni mluví o tom, že by měl vyhrát někdo z elitních vrchařů. Ale když to Vackovi sedne, může překvapit. Má k sobě dobře poskládaný tým, kluci se mu budou snažit maximálně pomoci,“ přiznal trenér.

Další českou nadějí je Matyáš Kopecký v kategorii U23. Na mistrovství Evropy skončil v silničním závodě před týdnem desátý.

„Je to excelentní klasikář a myslím, že by ty kopce mohl přejet. Nejsou tak dlouhé. Pak by mohl mířit hodně vysoko,“ odhadoval trenér.

Velké naděje bude česká reprezentace vkládat i do juniorských kategorií.

„Pavel Šumpík určitě patří mezi favority. I s ohledem na výsledky v sezoně. Nakonec po dohodě vynechává časovku, aby se maximálně mohl koncentrovat na silniční závod. Je to skvělý vrchař, trať mu bude vyhovovat. To samé platí pro Danielu Hezinovou v juniorkách, které kopce taky sedí,“ doplnil trenér reprezentace k ambicím. 

Mezi paracyklisty se v českém dresu představí během MS celkem pět českých reprezentantů včetně tří účastníků paralympiády v Paříži. Z nominace na poslední chvíli vypadla kvůli zranění handbikerka Kateřina Antošová, rovněž účastnice paralympiády.

 

Nominace české reprezentace:

 

Silniční cyklistika
 

Muži: Mathias Vacek (časovka, silniční závod), Jakub Otruba, Michal Schlegel, Michael Boroš (vš. silniční závod).

Ženy: Nikola Nosková, Julia Kopecký, Barbora Němcová (vš. silniční závod).

Muži U23: Daniel Rubeš (časovka), Tomáš Přidal (časovka a silniční závod), Matyáš Kopecký, Pavel Novák, Daniel Vysočan (vš. silniční závod).

Junioři: Pavel Šumpík, Matěj Piták, Adam Pešek, Adam Bittman, Štěpán Zahálka (vš. silniční závod).

Juniorky: Nela Kaňkovská (časovka a silniční závod), Štěpánka Dubcová, Daniela Hezinová, Kateřina Douděrová (vš. silniční závod).

 

Para cyklistika (všichni jedou časovku i silniční závod)
 

Muži: Patrik Jahoda (kategorie H1), Jindřich Mašín (T2), Ivo Koblasa (C2), Jan Moštěk (C3). 

Ženy: Pavlína Vejvodová (T1).
 
Foto: Jan Brychta, zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cyklisty čeká MS ve Švýcarsku, Vacek jede časovku i silniční závod
20.09.2024 | Kategorie: silniční
Od neděle 22. září bude Curych hostit mistrovství světa v silniční a para cyklistice.
Nový Santa Cruz Hightower nabízí větší zdvih a vylepšenou geometrii pro lepší trakci a komfort
17.09.2024 | Kategorie: MTB
Santa Cruz Hightower 2024 je nejnovějším přírůstkem do rodiny trailových kol, který přináší řadu vylepšení a inovací, jež potěší jak zkušené jezdce, tak i nadšence do horské cyklistiky.
Stevens CykloŠvec cyklokros Kukle 2024
17.09.2024 | Kategorie: cyklokros
Stevens CykloŠvec Písek pořádá 1. závod TBC série Stevens CykloŠvec cyklokros Kukle v sobotu 21. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (16.9-22.9.2024)
16.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Tomáš Čech na Stevens Colorado absolvoval závod 1000 Miles Adventure
16.09.2024 | Kategorie: MTB
Rozhovor s mechanikem Fox CYKLOŠVEC - Tomášem Čechem z Galaxy CykloŠvec Stevens, který na Stevens Colorado absolvoval extrémní závod 1000 Miles Adventure se startem v Nové Sedlici na Slovensku. Cíl byl po 1630 km s převýšením téměř 40 000 m v Třebeni na západě Čech.
Juniorka Dubcová má bronz z ME v silniční cyklistice
16.09.2024 | Kategorie: silniční
Osmnáctiletá Štěpánka Dubcová se postarala o dosavadní největší český úspěch na mistrovství Evropy v silniční cyklistice v belgickém Limburgu, když v silničním závodě juniorek vybojovala bronz. Výborné vystoupení českých barev podtrhla pátým místem Daniela Hezinová.
Canyon Spectral:ONfly: Lehké e-MTB s revolučním výkonem
13.09.2024 | Kategorie: MTB
Společnost Canyon dnes představila své nové kolo Spectral:ONfly - lehké e-MTB, které se vyznačuje pozoruhodně hravou a schopnou ovladatelností pro agresivní jízdu na trailech. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (9.9-15.9.2024)
09.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
ZLÍNSKÁ 50 nabídne akci pro širokou veřejnost s profesionálním zajištěním
09.09.2024 | Kategorie: MTB
Závod horských kol ZLÍNSKÁ 50 se letos pojede 14. září 2024. Jde o 16. ročník zavedené sportovní akce, která je součástí programu festivalu Den Zlínského kraje.
Na MS do Dánska vyrazil na kole. Po závodě na něm přijel zpět do ČR!
06.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Novopacký vytrvalec Daniel Polman spáchal další „ultrapakárnu“, jak nazývá své extrémní projekty.
» více novinek a videí

Reklama ►