V Popelíně vyhrál Martin Hačecký

V Popelíně vyhrál Martin Hačecký

Datum vydání: 06.06.2015

Vítězem čtvrtého dějství Českého poháru Force Cupu, který se jel jako Velká cena Popelína na 163 kilometrů, se stal Martin Hačecký z týmu Maloja Pushbikers a spolu s ním vystoupili na stupně vítězů Kamil Zielinski z Polska a Rakušan Stefan Rabitsch. Na silnicích v okolí Jindřichova Hradce tentokrát hráli prim zahraniční jezdci, když se kromě Hačeckého do elitní desítky dostal jen jediný Čech Tomáš Bucháček (Whirlpool Author).

Organizátoři připravili pro závod okruh dlouhý 16,3 kilometrů, který sice nebyl nijak moc náročný na převýšení, ale velmi úzké silnice doslova vybídly startovní pole k aktivitě a závodění od prvních kilometrů. Navíc se podařilo na start přilákat i velmi kvalitní zahraniční konkurenci, dohromady se na trať vydalo 144 cyklistů s početným zastoupením jezdců Polska, Rakouska a Slovinska.

To závodu rozhodně velmi prospělo, jelo se hodně rychle.

"Strašně se mi závod líbil. Moc mu pomohli zahraniční jezdci, závodilo se od začátku až do konce, což by při ryze českém startovním poli nebylo," pochvaloval si trenér stáje Whirlpool Author Otakar Fiala.

Z vystoupení svých svěřenců ale takovou radost dnes neměl.

"Chtěli jsme samozřejmě vyhrát. Vyzkoušeli jsme si jinou taktiku a to nevyšlo. Kluci trochu zaspali, pozdě zareagovali i v závěru. Že bych byl ale vysloveně zklamán, tak to ne. Bylo by asi i špatně, kdybychom vyhráli vše," dodal.

Jedni z prvních uprchlíků byli Slovinec Jure Miškulin a Rakušan Stefan Rabitsch, jak ale rychle minutový náskok získali, tak stejně rychle byli dostiženi. První vážnější únik přišel v začátku druhé poloviny závodu, ale v sedmém z deseti kol byla skupina dostižena.

Až jeden a půl okruhu před cílem se na čele vytvořila skupina čtrnácti jezdců, ale v ní bylo jen kvarteto českých cyklistů Bucháček, Kukrle (Favorit Brno), Koudela (SKC Tufo Prostějov) a Hačecký. V závěrečném kole se skupina hodně rozdělila a v dlouhém spurtu do kopce zvítězil Martin Hačecký, který nejlépe dokázal zareagovat na útok Poláka Zielinského.

Ve žlutém trikotu vedoucího jezdce seriálu Force Cupu Jiří Polnický tentokrát přijel hluboko v hlavním poli, ale i přes bodový půst jasně nadále vévodí celkovému hodnocení.
 
Nejlepším jezdcem kategorie U23 byl sedmý Slovinec Gašper Karašnik, z českých mladíků skončil nejvýše na 23. místě Dominik Chlupáč (Favorit Brno).

Výsledky:

VC Popelína (163 km):

1. Hačecký (Maloja Pushbikers) 3:46:50, 2. Zielinski (Pol.) +2, 3. Rabitsch (Rak), 4. Tomáš Bucháček (Whirlpool Author) oba +4, 5. Schoffmann (Rak.), 6. Katrašnik (Slovin.) oba +6, 7. Kuen (Rak.) +15, 8. Bajc, 9. Jenko (oba Slovin.), 10. Čanecký (SR) všichni +42.
 
Zdroj: ČSC, Foto: Josef Vaishar


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Novinky ve světě elektrokol
31.07.2024 | Kategorie: MTB
Je drzé tvrdit, že elektrokola dávnou nejsou pro důchodce nebo jedince po úrazu, ale hlavně také pro aktivní a sportovně založené jedince, kteří chtějí jezdit často, hodně a daleko? Kam se elektrokola posunula za poslední dekádu a jaké jsou v této oblasti nejnovější trendy? Na to všechno se ptá Andrea Jirky Karfíka v písecké prodejně CYKLOŠVEC.
Mezinárodní sportovní arbitráž odmítla stížnost Jitky Čábelické
29.07.2024 | Kategorie: MTB
Mezinárodní sportovní arbitráž odmítla na svém zasedání přímo v dějišti olympijských her v Paříži žalobu české reprezentantky v cross country horských kol Jitky Čábelické, která zpochybňovala nominaci Českého svazu cyklistiky na olympiádu.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.7.-4.8..2024)
29.07.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
ČEZ Šumavský MTB Maraton: Slunečné počasí, krásná příroda a skvělé výsledky
29.07.2024 | Kategorie: MTB
Šumavský Zadov se stal v sobotu 27. července centrem české cyklistické elity, která se sem sjela na tradiční ČEZ Šumavský MTB Maraton.
Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
» více novinek a videí