Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol

Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol

Datum vydání: 18.07.2024

Společnost Giant představila nejnovější generaci svých gravel kol s kompozitovým rámem Revolt, Revolt Advanced Pro a Revolt Advanced. Obě řady jsou postaveny na přepracovaných rámových sadách, které vyvažují rychlost a efektivitu při závodech s charakteristickou poddajností a ovladatelností kol Revolt.

 
Rámové sady jsou doplněny speciálně vyrobenými komponenty včetně řídítek, sedel a WheelSystems vyvinutých speciálně pro jízdu na šotolině a závodění. Oba rámy jsou také vybaveny novými inovacemi, jako jsou vnitřně vedená lanka a snadno přístupný úložný prostor uvnitř spodní rámové trubky pro přepravu nářadí, svačiny a dalších nezbytností.
 
Nová řada byla vyvinuta ve spolupráci s profesionálními závodníky Giant v kategorii Gravel. Američan Cole Paton a Australan Brendan Johnston, oba špičkoví závodníci v seriálu Life Time Grand Prix, trénovali a závodili s prototypovými modely na klíčových závodech na začátku tohoto roku. V červnu Johnston na svém předprodukčním modelu Revolt Advanced Pro dokončil závod Unbound Gravel 200, jeden z nejprestižnějších a nejsoutěžnějších šotolinových závodů na světě.


Rychlá a všestranný

Rychlé a jednoduché nastavení kola Revolt vám umožní vyladit kolo podle vašeho způsobu jízdy. Tento integrovaný systém se skládá z excentrického, offsetového hardwaru, který lze snadno povolit, vyjmout a překlopit do dlouhého nebo krátkého nastavení pomocí běžného nářadí.
 
Kratší rozvor má za následek rychlejší a svižnější jízdu. Jedná se o skvělou volbu pro smíšený terén, který kombinuje zpevněné cesty s hladkou a rychlou šotolinou a hlínou. Díky citlivé odezvě v kombinaci s pneumatikami s menším průměrem (a nižší hmotností) je to chytrá volba, když na rychlosti, efektivitě a rychlém ovládání záleží nejvíce.
 
Dlouhá pozice prodlužuje rozvor, což zvyšuje stabilitu při jízdě po členitějším štěrku a hlíně. A díky zvýšené světlosti zadních pneumatik (až 53 mm) umožňuje zvolit velkoobjemové pláště pro lepší trakci a kontrolu. Dlouhá pozice je skvělou volbou pro jízdy a trasy, které zahrnují rychlé, drsné sjezdy a záludná terénní stoupání.


 
Snížené sedlové vzpěry s trubkami o malém průměru tlumí nárazy a vibrace na všech typech šotoliny, aniž by to bylo na úkor tuhosti při zatáčení, sprintu nebo stoupání. Kontaktní karbonová řídítka D-Fuse a sedlovka D-Fuse pomáhají vyhlazovat nerovnosti, zlepšují ovládání a minimalizují únavu na dlouhých tratích.
 
Sedlovka D-Fuse je vybavena kompozitovou osou ve tvaru písmene D, která pohlcuje nárazy a vibrace, čímž vytváří hladkou kvalitu jízdy a pomáhá minimalizovat únavu. Řídítka D-Fuse jsou vyrobena z trubek ve tvaru písmene D, které mají podobnou konstrukci jako sedlovka D-Fuse, vyznačují se lehkou konstrukcí a zároveň nabízejí vynikající vertikální poddajnost ve srovnání s řídítky kulatého tvaru pro hladší kvalitu jízdy.
 
Jezdci si mohou vybrat dodávanou sedlovku D-Fuse pro maximální poddajnost, nebo přejít na standardní kulatou sedlovku 30,9 mm či dropper post.


Chytrá integrace
 

Vnitřně vedená lanka nabízejí čistý, nepřeplněný estetický vzhled kokpitu a lepší aerodynamický výkon. Snadno přístupný úložný prostor uvnitř spodní rámové trubky vám umožní bezpečně přepravovat nářadí, svačinu a další nezbytnosti. Další integrované úchyty na horní rámové trubce, vidlici a zadní kapotáži usnadňují úpravu pomocí přídavných brašen nebo blatníků.


 
Díky novému vnitřnímu vedení kabelů a integrovanému úložnému prostoru uvnitř spodní rámové trubky rozšiřuje nový Revolt Advanced Pro své schopnosti rychlého a efektivního stroje na šotolinu. 
 
Nový Revolt Advanced Pro je postaven na přepracované rámové sadě, která vyvažuje rychlost a efektivitu při závodech s poddajností a ovladatelností.

Integrovaný úložný prostor
 
Úložný prostor, který je pohodlně umístěn uvnitř spodní rámové trubky, umožňuje jezdci bezpečně přepravovat nářadí, svačinu a další nezbytnosti.  


Vnitřní vedení kabelů
 
Představec Contact AeroLight je navržen s kanálem, který vede kabelové vedení do rámu a vytváří tak aerodynamický kokpit s elegantním a neokoukaným vzhledem, který neohrožuje nastavitelnost. 

Flip chip dropout
 
Na zadní kapličce lze pomocí flip chipu nastavit rozvor: krátký pro rychlejší ovládání nebo dlouhý pro lepší stabilitu na drsnějších cestách a štěrku. Dlouhé nastavení umožňuje použití pneumatik o větším průměru až 53 mm.



Giant je přední světová značka vysoce kvalitních jízdních kol a cyklistického vybavení.

Je součástí skupiny Giant Group, která byla založena v roce 1972, a kombinuje řemeslné zpracování, technologie a inovativní design, aby pomohla všem jezdcům naplno rozvinout jejich potenciál. Prostřednictvím svých výrobků, lidí a maloobchodních partnerů poskytuje Giant kompletní ekosystém kol a vybavení, který optimalizuje cyklistické zážitky a rozvíjí komunitu.

Další informace najdete na stránkách giant-bicycles.com.




Autor: Giant, Tým CykloRepublic
Foto: Giant

 
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na MS do Dánska vyrazil na kole. Po závodě na něm přijel zpět do ČR!
06.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Novopacký vytrvalec Daniel Polman spáchal další „ultrapakárnu“, jak nazývá své extrémní projekty.
Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech
05.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční

Výrobce prémiového cyklistického oblečení Kalas a značka Vorteq specializující se na pokročilé testování ve větrných tunelech slaví druhé výročí jejich průkopnického partnerství zaměřeného na výzkum a vývoj a chystají se společně vstoupit do třetího roku aktivní spolupráce.

Čeká nás jubilejní ročník ČEZ Gočárovy schody
05.09.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody.
Soutěž o produkty CykloStar Original!
04.09.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. září do 15. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (2.9-8.9.2024)
02.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Mistrovství světa v Andoře: Tituly slaví Hatherly a Pieterseová!
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Světový šampionát horských kol v andorském Pal Arinsal přinesl dramatické souboje. Týmy i jednotlivci bojovali nejen s náročným terénem a nadmořskou výškou, ale také s proměnlivým počasím, které zkomplikovalo průběh závodů.
Blíží se závěrečný díl Prima CUPu v Mikulově
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Mikulov, malebné město na jihu Moravy, se stane dějištěm velkolepé sportovní události, na kterou se těší nejen cyklističtí nadšenci, ale i široká veřejnost. 5. října se zde uskuteční závěrečný díl oblíbeného seriálu Prima CUP, který slibuje bohatý program a nezapomenutelné zážitky pro všechny účastníky.
Muži Elite Cross-country Short Track - nejlepší momenty
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Nový Trek Procaliber s masivním otvorem v horní rámové trubce
30.08.2024 | Kategorie: MTB
Trek Procaliber je zpět s novou generací, která přináší vylepšení, jež ocení každý nadšenec do horské cyklistiky. Tento model je navržen tak, aby poskytoval maximální výkon na XC tratích, a to díky kombinaci lehkého karbonového rámu a pokročilých technologií.
Program 35. mistrovství světa horských kol v Andoře
26.08.2024 | Kategorie: MTB
Program 35. mistrovství světa horských kol ve středisku Vallnord v Andoře
» více novinek a videí

Reklama ►