Giant představuje řadu silničních elektrokol Defy Advanced E+ Elite s motorem v zadním náboji

Giant představuje řadu silničních elektrokol Defy Advanced E+ Elite s motorem v zadním náboji

Datum vydání: 01.10.2024

Společnost Giant, světový lídr v oblasti cyklistických technologií, představila zcela novou řadu elektrokol Defy Advanced E+ Elite, která byla navržena a zkonstruována pro výkonnou silniční jízdu. Řada zahrnuje několik modelů včetně modelu Defy Advanced E+ Elite AR s velkoobjemovými 38mm bezdušovými plášti pro jízdu po šterkových cestách.
 
Tato nová řada elektrokol kombinuje některé základní vlastnosti oceňovaných silničních kol Giant Defy Advanced s bezproblémovou podporou šlapání, která je vyladěna speciálně pro výkonnou silniční jízdu. Díky kompaktnímu motoru v zadním náboji, lehkému karbonovému rámu a vidlici, skrytým ovládacím prvkům a vnitřnímu vedení kabelů skrývá elegantní design kola Defy Advanced E+ Elite jeho silné schopnosti. Výsledkem je kolo, které jezdci umožňuje zažít všechny vzrušující zážitky z tradiční silniční jízdy, ale s výkonem umožňujícím dojet dál a rychleji.



Základem kola Defy Advanced E+ Elite je nový motor SyncDrive Move Plus, který poskytuje dynamickou a přirozenou asistenci při šlapání. Tato lehká pohonná jednotka, integrovaná do zadního náboje, využívá energii, kterou vkládáte do pedálů, a zesiluje ji, aby vám pomohla překonávat prudké kopce, posilovat na rovinách a prodlužovat jízdu při menším pocitu únavy.
 
Motor v náboji je zkonstruován podle „exkluzivního jízdního vzoru E-Road“ společnosti Giant, který odpovídá způsobu šlapání silničních cyklistů. Při rozjezdu ze statické polohy postupně zvyšuje výkon, abyste měli plynulý pocit bez náhlých nárazů výkonu. Když přestanete šlapat a začnete vyjíždět, postupně snižuje podporu, abyste neměli pocit náhlé ztráty výkonu.

 
Motor SyncDrive Move Plus je poháněn ultratenkou baterií EnergyPak 400, která poskytuje 400 Wh energie ve vysoce účinném a lehkém systému o hmotnosti 2,3 kg. Po přidání rozšiřovače dojezdu typu EnergyPak 200 z láhve na vodu získají jezdci 600 Wh energie, což zajistí dojezd až 150 km při optimalizovaném využití baterie. Kryt baterie je vyroben z robustního hliníkového pláště a je hodnocen z hlediska bezpečnosti a odolnosti proti nárazu podle nejpřísnějších zkušebních norem v oboru.

Integrace systému

Každý prvek systému Defy Advanced E+ Elite je integrován pro optimální výkon a snadné použití. Začíná to tlačítkem RideControl Go, které je integrováno do horní rámové trubky pro rychlý a snadný přístup. Tlačítko lze použít k zapnutí nebo vypnutí elektrokola a také ke změně režimů výkonu. Barevné kontrolky LED zobrazují režim podpory a úroveň nabití baterie.


 
Motorový systém SyncDrive Move Plus zahrnuje technologii Smart Assist se senzory, které přesně měří výkon přiváděný do pedálů. Díky tomu motor poskytuje přesně takovou míru asistence, která vytváří přirozený a silný zážitek z jízdy, a zároveň optimalizuje energetickou účinnost jak pro jezdce, tak pro bateriový systém.

Aktualizovaná aplikace RideControl rozšiřuje stávající možnosti přizpůsobení motoru SyncDrive. Nyní si můžete zvolit, jak přesně chcete, aby systém fungoval. Pomocí aplikace můžete nastavovat od úsporného režimu Eco až po režim Power a sledovat všechny relevantní jízdní metriky během vaší aktivity.
 
Všechny modely jsou vybaveny bezdrátovými elektronickými pohony SRAM a také bezdrátovými klipy AXS na řídítkách, které jsou nastaveny tak, aby přepínaly režimy asistence, aniž byste museli sundat ruce z řídítek. (Model Defy Advanced E+ Elite 0 je vybaven přehazovačkami SRAM AXS Red a bonusovými tlačítky SRAM místo Blips). Integrované zadní světlo, umístěné v blízkosti horní části sedlové trubky, je vždy zapnuté a poskytuje lepší viditelnost na silnici.



Čistý silniční výkon

Na první pohled vypadá Defy Advanced E+ Elite jako každé jiné výkonné silniční kolo. Je úzce spjato s řadou vytrvalostních silničních kol Defy a sdílí mnoho stejných konstrukčních prvků, technologií a výkonnostních faktorů včetně geometrie rámu a klíčových komponentů.

 
Každý rám je ručně vyroben ve vlastním výrobním závodě společnosti Giant na kompozitové materiály, aby splňoval specifické cíle pro kritické faktory, jako je vertikální poddajnost. V zadní části kola pohlcují kapkovité sedlové vzpěry nárazy a vibrace, které se šíří od zadního kola směrem k jezdci. Vpředu pomáhá kompozitová vidlice třídy Advanced SL pohlcovat nárazy, které se šíří nahoru přes přední kolo.


 
Kromě rámové sady je každé kolo Defy Advanced E+ Elite vybaveno integrovanými komponenty, které dále zlepšují poddajnost. Prvním z nich je kompozitová sedlovka D-Fuse, která využívá kompozitový dřík ve tvaru písmene D, jenž tlumí nárazy a přidává malé množství pružení (až 12 mm). Tím se výrazně snižuje energie nárazů a vibrací, které procházejí sedlem.
 
Tato technologie je použita také v přední části kola s řídítky D-Fuse. Řídítka využívají podobné kompozitní trubky ve tvaru písmene D na horní části, které zvyšují poddajnost vůči vozovce. Mají také jedinečný ergonomický tvar s krátkým dosahem a 8stupňovým zkosením v kapkách pro stabilnější ovládání ve sjezdech.

 
Představce Contact SLR Aero Light nebo Contact SL Aero Light (podle řady) jsou vyrobeny z tuhého kompozitního materiálu a mají aerodynamicky optimalizovaný tvar. Jsou vybaveny vnitřním vedením kabelů pro čistý vzhled a aerodynamický výkon. Každý model má volný prostor pro velkoobjemové 38mm bezdušové pláště a Defy Advanced E+ Elite AR se dodává s plášti připravenými pro jízdu po všech silnicích, které zajišťují hladkou jízdu na nerovných cestách.
 
Další informace najdete na giant-bicycles.com



Autor: Giant
Foto: Giant


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Bosch 2025: Tichý výkon, delší dojezd a revoluční bezpečnost
04.10.2024 | Kategorie: MTB
Bosch pro rok 2025 představuje zásadní inovace pro e-biky, zaměřené na zlepšení výkonu, bezpečnosti a pohodlí. Největší novinkou je motor Bosch Performance Line CX, který přináší vyšší účinnost a hladší výkon.
Lauf Elja pro rok 2025 je designový unikát ve své kategorii
03.10.2024 | Kategorie: MTB
Lauf Cycles představuje svůj nejnovější model horského kola pro rok 2025 – Lauf Elja. Tento model je navržen tak, aby uspokojil potřeby jak závodních jezdců, tak i nadšenců do trailového ježdění.
Je Hammerhead skutečně lepší volba než Garmin? Který cyklocomputer kraluje?
02.10.2024 | Kategorie: ostatní
Hledáte spolehlivý GPS cyklocomputer, který kombinuje moderní technologie s uživatelsky přívětivým rozhraním? Hammerhead Karoo je volbou, kterou byste měli zvážit.
Zcela nový model Giant Defy Advanced E+ Elite
02.10.2024 | Kategorie: silniční
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
02.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Giant představuje řadu silničních elektrokol Defy Advanced E+ Elite s motorem v zadním náboji
01.10.2024 | Kategorie: silniční
Nejlehčí a nejvyspělejší silniční elektrokolo od společnosti Giant spojuje oceňovanou kvalitu jízdy z řady silničních vytrvalostních kol s novými e-technologiemi a integrací systémů.
Elitní kategorie Světového poháru v Lake Placid ovládli Koretzky a Stiggerová
30.09.2024 | Kategorie: MTB
V elitních kategoriích Světového poháru horských kol v Lake Placid triumfovali Victor Koretzky a Laura Stiggerová. Zatímco Češi, v čele se Simonou Spěšnou, slavili úspěchy v kategoriích do 23 let.
Galaxy CykloŠvec cyklokros Kukle vyhrál Jakub Ťoupalík
30.09.2024 | Kategorie: cyklokros
Druhá letošní návštěva TBC série v Kuklích Galaxy CykloŠvec cyklokros, který pořádal opět Stevens CykloŠvec Písek nabídla skvělou cyklokrosovou zábavu, tentokrát s bahenní vložkou a pohárovou konkurencí.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (30.9-6.10.2024)
30.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Nejlepší okamžiky ze závodů XCO | Elite Men - Lake Placid
30.09.2024 | Kategorie: MTB
» více novinek a videí

Reklama ►