Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech

Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech

Datum vydání: 05.09.2024

Výrobce prémiového cyklistického oblečení Kalas a značka Vorteq specializující se na pokročilé testování ve větrných tunelech slaví druhé výročí jejich průkopnického partnerství zaměřeného na výzkum a vývoj a chystají se společně vstoupit do třetího roku aktivní spolupráce.

Partnerství bylo poprvé oznámeno v létě 2022, kdy na Tour de France debutoval prototyp inovativní kombinézy pro silniční závody PROJECT 1.0 RR. Rozsáhlé testování inženýrů společnosti Vorteq v aerodynamickém tunelu sportovního centra v Silverstonu zjistilo, že Jasper Philipsen z týmu Alpecin-Deceuninck mohl při sprintu na 200 metrů získat až čtyři metry náskok díky tomu, že měl na sobě testovaný prototyp místo své původní kombinézy. Toho léta "Jasper the Master" vyhrál dvě etapy na Tour de France, včetně monumentálního vítězství na pařížské Champs-Élysées.

Tuto kombinézu vyvinula společnost Kalas na základě exkluzivního partnerství s patentovanou dvouvrstvou technologií Vorteq. Výsledky testů v aerodynamickém tunelu vykazovaly vynikající hodnoty, ale skutečný důkaz se ukázal až v praxi, když Jasper díky získané konkurenční výhodě dokázal podávat výkony na zcela nové úrovni. V následujícím dvouletém období Jasper a Mathieu van der Poel získali další etapová vítězství na Grand Tour a několik vítězství na slavných monumentech. Každý z nich vyhrál Milan- Sanremo, zatímco Mathieu vyhrál i závod Kolem Flander. Nezapomenutelnými zůstávají také vítězství Mathieua van der Poela v závodě Paříž-Roubaix, kde zajel dva po sobě jdoucí nejrychlejší časy v historii.

Souběžně byla vyvinuta verze kombinézy pro časovku, která využívá podobné principy jako ta určená na silniční závody. Kombinézu PROJECT 1.0 TT oblékal národní tým Velké Británie na mistrovství světa v silniční cyklistice 2022 ve Wollongongu. Smolná mechanická závada stála Ethana Haytera pravděpodobné umístění na stupních vítězů, když v časovce jednotlivců obsadil čtvrté místo, protože byl nucen v polovině závodu vyměnit kolo.

Jemně odlišné verze kombinézy obě značky dále zdokonalovaly pro závody na dráze. Kombinézy označené jako PROJECT 1.0 TE, TS a TO jsou optimalizovány v tomto pořadí pro vytrvalostní závody, sprint a omnium a závodil v nich tým Velké Británie na mistrovství světa v cyklistice 2023 v Glasgow, kde dosáhl svých historicky největších medailových úspěchů na mistrovství světa. Letos v létě Jasper Philipsen vyhrál další tři etapy Tour de France, zatímco na olympijských hrách v Paříži získalo mnoho sportovců v kombinézách PROJECT medaile všech kovů.

Na základě výhod získaných chytrým použitím patentované dvouvrstvé technologie dále obě značky vyvinuly nový doplněk Undersleeve, který dokáže při správné kombinaci proměnit klasický dres nebo kombinézu v špičkové oblečení světové úrovně. K tomuto doplňku také společně vyvinuly aerodynamické návleky přes tretry a ponožky. Všechny tyto výrobky byly homologovány pro použití na olympijských hrách v Paříži v roce 2024. 

Vedoucí vývoje produktů společnosti Kalas František Klouček řekl:

"Po mnoha úspěších v silničních a dráhových závodech na nejvyšší úrovni v uplynulých dvou letech jsme dosáhli našeho cíle, a to přinést kolekci špičkového oblečení testovaného v aerodynamickém tunelu a ověřeného v závodech té nejvyšší úrovně, které je cenově dostupné, pro amatérské závodníky, kteří berou cyklistiku vážně. Jsme velmi hrdí na to, že kluby, týmy i jednotliví závodníci si nyní mohou zakoupit produkty z kolekce PROJECT 1.0 buď ve svém vlastním designu, nebo na našem eshopu, a dosáhnout nové úrovně své výkonnosti."

Ředitel společnosti Vorteq Rob Lewis uvedl:

"Jsme nadšeni, že prodlužujeme spolupráci do třetího roku se značkou Kalas, protože společně pokračujeme v úsilí dodávat nejrychlejší komerčně dostupné cyklistické oblečení z prémiových materiálů. Budeme pokračovat v inovacích a přinášet na trh nové zajímavé produkty, které přiblíží prvotřídní oblečení co největšímu počtu amatérských závodníků."

Informace o kolekci Kalas PROJECT najdete na www.kalas.cz.

Foto a zdroj: TZ Kalas Sportswear


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Tomáš Čech na Stevens Colorado absolvoval závod 1000 Miles Adventure
16.09.2024 | Kategorie: MTB
Rozhovor s mechanikem Fox CYKLOŠVEC - Tomášem Čechem z Galaxy CykloŠvec Stevens, který na Stevens Colorado absolvoval extrémní závod 1000 Miles Adventure se startem v Nové Sedlici na Slovensku. Cíl byl po 1630 km s převýšením téměř 40 000 m v Třebeni na západě Čech.
Juniorka Dubcová má bronz z ME v silniční cyklistice
16.09.2024 | Kategorie: silniční
Osmnáctiletá Štěpánka Dubcová se postarala o dosavadní největší český úspěch na mistrovství Evropy v silniční cyklistice v belgickém Limburgu, když v silničním závodě juniorek vybojovala bronz. Výborné vystoupení českých barev podtrhla pátým místem Daniela Hezinová.
Canyon Spectral:ONfly: Lehké e-MTB s revolučním výkonem
13.09.2024 | Kategorie: MTB
Společnost Canyon dnes představila své nové kolo Spectral:ONfly - lehké e-MTB, které se vyznačuje pozoruhodně hravou a schopnou ovladatelností pro agresivní jízdu na trailech. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (9.9-15.9.2024)
09.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
ZLÍNSKÁ 50 nabídne akci pro širokou veřejnost s profesionálním zajištěním
09.09.2024 | Kategorie: MTB
Závod horských kol ZLÍNSKÁ 50 se letos pojede 14. září 2024. Jde o 16. ročník zavedené sportovní akce, která je součástí programu festivalu Den Zlínského kraje.
Na MS do Dánska vyrazil na kole. Po závodě na něm přijel zpět do ČR!
06.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Novopacký vytrvalec Daniel Polman spáchal další „ultrapakárnu“, jak nazývá své extrémní projekty.
Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech
05.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční

Výrobce prémiového cyklistického oblečení Kalas a značka Vorteq specializující se na pokročilé testování ve větrných tunelech slaví druhé výročí jejich průkopnického partnerství zaměřeného na výzkum a vývoj a chystají se společně vstoupit do třetího roku aktivní spolupráce.

Čeká nás jubilejní ročník ČEZ Gočárovy schody
05.09.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody.
Soutěž o produkty CykloStar Original!
04.09.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. září do 15. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (2.9-8.9.2024)
02.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
» více novinek a videí

Reklama ►