Lauf Elja pro rok 2025 je designový unikát ve své kategorii

Lauf Elja pro rok 2025 je designový unikát ve své kategorii

Datum vydání: 03.10.2024

Lauf Cycles představuje svůj nejnovější model horského kola pro rok 2025 – Lauf Elja. Tento model je navržen tak, aby uspokojil potřeby jak závodních jezdců, tak i nadšenců do trailového ježdění. Pojďme se podívat na všechny technické detaily a vylepšení, které tento model nabízí.
 

Rám a materiály 

Lauf Elja 2025 je postaven na karbonovém rámu, který je lehký, ale zároveň velmi pevný. Tento rám je optimalizován pro maximální tuhost a efektivitu přenosu síly, což je klíčové pro závodní výkony.

 

Odpružení 

Jedním z hlavních rysů kola je jeho odpružení. Přední vidlice RockShox Pike využívá vzduchové tlumiče, které poskytují vynikající kontrolu a pohodlí při jízdě na nerovném terénu. Zadní odpružení je zajištěno tlumičem RockShox Deluxe, který je optimalizován pro trailové ježdění a nabízí skvělou absorpci nárazů.

V souladu se současnými trendy je vzadu 120 mm zdvihu, přičemž XC verze jsou vybaveny 120mm vidlicí RockShox SID a sjezdové verze 130mm vidlicí RockShox Pike.

 

Geometrie 

Geometrie kola je navržena tak, aby poskytovala stabilitu a jistotu při rychlých sjezdech, ale zároveň byla dostatečně agilní pro technické stoupání. Hlavový úhel je mírně položený, což zvyšuje stabilitu při vysokých rychlostech.

 

Komponenty

Kolo je osazeno špičkovými komponenty, které zahrnují:
  • Přehazovačka: Shimano XTR 12speed, která zajišťuje přesné a rychlé řazení.
  • Brzdy: Hydraulické kotoučové brzdy Shimano XT, které poskytují vynikající brzdný výkon za všech podmínek.
  • Kola: Karbonová kola DT Swiss XRC 1200, která jsou lehká a pevná, ideální pro závodní použití.
 

Vylepšení pro rok 2025

Model pro rok 2025 přináší několik významných vylepšení oproti předchozím verzím:
  • Vylepšená aerodynamika: Nový design rámu snižuje odpor vzduchu a zvyšuje rychlost.
  • Lepší integrace kabeláže: Všechny kabely jsou nyní vedeny vnitřkem rámu, což nejen zlepšuje estetiku kola, ale také snižuje riziko poškození.
  • Nové barvy a design: Kolo je dostupné v několika nových barevných variantách, které osloví široké spektrum jezdců.
 
Tyto vlastnosti dělají z modelu Elja výjimečné kolo, které kombinuje inovativní technologie a špičkový design, což ho odlišuje od ostatních modelů na trhu.

 

Závěr 

Lauf Elja  je kolo, které kombinuje špičkovou technologii, inovativní design a vynikající jízdní vlastnosti. Ať už jste závodní jezdec nebo nadšenec do trailového ježdění, tento model vám nabídne odlišení od ostatních trialových kol a také maximální výkon a zábavu na trailu.



Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Lauf



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Bosch 2025: Tichý výkon, delší dojezd a revoluční bezpečnost
04.10.2024 | Kategorie: MTB
Bosch pro rok 2025 představuje zásadní inovace pro e-biky, zaměřené na zlepšení výkonu, bezpečnosti a pohodlí. Největší novinkou je motor Bosch Performance Line CX, který přináší vyšší účinnost a hladší výkon.
Lauf Elja pro rok 2025 je designový unikát ve své kategorii
03.10.2024 | Kategorie: MTB
Lauf Cycles představuje svůj nejnovější model horského kola pro rok 2025 – Lauf Elja. Tento model je navržen tak, aby uspokojil potřeby jak závodních jezdců, tak i nadšenců do trailového ježdění.
Je Hammerhead skutečně lepší volba než Garmin? Který cyklocomputer kraluje?
02.10.2024 | Kategorie: ostatní
Hledáte spolehlivý GPS cyklocomputer, který kombinuje moderní technologie s uživatelsky přívětivým rozhraním? Hammerhead Karoo je volbou, kterou byste měli zvážit.
Zcela nový model Giant Defy Advanced E+ Elite
02.10.2024 | Kategorie: silniční
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
02.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Giant představuje řadu silničních elektrokol Defy Advanced E+ Elite s motorem v zadním náboji
01.10.2024 | Kategorie: silniční
Nejlehčí a nejvyspělejší silniční elektrokolo od společnosti Giant spojuje oceňovanou kvalitu jízdy z řady silničních vytrvalostních kol s novými e-technologiemi a integrací systémů.
Elitní kategorie Světového poháru v Lake Placid ovládli Koretzky a Stiggerová
30.09.2024 | Kategorie: MTB
V elitních kategoriích Světového poháru horských kol v Lake Placid triumfovali Victor Koretzky a Laura Stiggerová. Zatímco Češi, v čele se Simonou Spěšnou, slavili úspěchy v kategoriích do 23 let.
Galaxy CykloŠvec cyklokros Kukle vyhrál Jakub Ťoupalík
30.09.2024 | Kategorie: cyklokros
Druhá letošní návštěva TBC série v Kuklích Galaxy CykloŠvec cyklokros, který pořádal opět Stevens CykloŠvec Písek nabídla skvělou cyklokrosovou zábavu, tentokrát s bahenní vložkou a pohárovou konkurencí.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (30.9-6.10.2024)
30.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Nejlepší okamžiky ze závodů XCO | Elite Men - Lake Placid
30.09.2024 | Kategorie: MTB
» více novinek a videí

Reklama ►