Milan Kadlec vyhrál B-VB-B

Milan Kadlec vyhrál B-VB-B

Datum vydání: 06.04.2013

 

Po roční přestávce zvítězil v úvodním závodu GO! Český pohár v silniční cyklistice nyní již osmatřicetiletý Milan Kadlec z Dukly Praha. Na trati Brno - Velká Bíteš - Brno, která měřila 143 kilometrů, zdolal ve spurtu bikera Pavla Boudného (Česká spořitelna MTB) a třetí skončil s jednosekundovou ztrátou lotyšský reprezentant Kristofers Räcenäjs.

 
   

Závod se rozhodně nejel za příznivých cyklistických podmínek. Pouhé tři stupně Celsia, sníh v příkopech, ale silnice naštěstí suchá, přesto ze 129 jezdců na startu dojelo do cíle pouhých 64. Hned od začátku se snažili jezdci o úniky, ale vyšel až čtveřici Jiří Hudeček (Bauknecht Author), Martin Hačecký (Dukla Praha), Daniel Turek (Favorit Brno) a Tomáš Okrouhlický (Sparta Praha).
 
Takže z nejsilnějších domácích stájí tam měly všechny svého zástupce. Kvarteto si dokázalo vypracovat až čtyřminutový náskok, ale poté přestal spolupracovat Hudeček a následně i Hačecký a náskok se začal pochopitelně tenčit.
 


 V hlavní skupině byli aktivní především bikeři a jejich snaha byla korunována úspěchem asi čtyřicet kilometrů před cílem, kdy kvarteto uprchlíků bylo dostiženo. V závěrečných okruzích s kohoutovickým kopcem ještě zkusil štěstí Martin Bláha z Dukly Praha. Vypracoval si náskok přes půl minuty, ale ani on se nakonec neradoval. Byl dostižen a rozhodovalo se v závěrečném stoupání.
 

 

Ve spurtu se hlavní pole hodně natáhlo a již to vypadalo na prvenství čtyřnásobného bikového českého šampiona Pavla Boudného, ale nakonec jej stačil těsně přespurtovat úřadující domácí šampion Milan Kadlec.
 

 

Z jezdců kategorie do 23 let si vedl nejlépe Petr Hampl z Favoritu, který skončil šestý a do druhého závodu obleče trikot vedoucího jezdce této kategorie.
 


Kromě Boudného se prosadil mezi silničními specialisty i olympijský vítěz v cross country Jaroslav Kulhavý, který projel cílovou páskou na čtvrtém místě a velké uznání zaslouží i paralympijský vítěz Jiří Ježek, který na dvanáctém místě dojel jen 14 sekund za Kadlecem. 
 

"Je to pro nás vždy hodně prestižní závod. Moc dobře se v zimě nejelo, ale nakonec jsem moc spokojen. V závěru jsem vše vsadil na spurt, vůbec jsem neplýtval silami. Závěrečný kopec byl hodně tvrdý a pomohla mi i chyba Boudného. Podíval se na jednu stranu, ale já jej předjel podruhé, musím přiznat, že to bylo tak trochu šťastné prvenství, ale počítá se," řekl Milan Kadlec. 

Výsledky:

1. Kadlec (Dukla Praha) 3:22:06, 2. Boudný (Česká spořitelna MTB) stejný čas, 3. Räcenäjs (Lot.) +1, 4. Kulhavý (Specialized Racing) +3, 5. Hunal (Sparta Praha) +5, 6. Hampl (Favorit Brno) +6, 7. Novák (BMC Devopment Team) +9, 8. Hebík (CK Příbram) +12, 9. Bucháček (Bauknecht Author), 10. Chlupáč (Favorit Brno) oba +13.
 
Zdroj: ČSC, Foto: CN



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na MS do Dánska vyrazil na kole. Po závodě na něm přijel zpět do ČR!
06.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Novopacký vytrvalec Daniel Polman spáchal další „ultrapakárnu“, jak nazývá své extrémní projekty.
Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech
05.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční

Výrobce prémiového cyklistického oblečení Kalas a značka Vorteq specializující se na pokročilé testování ve větrných tunelech slaví druhé výročí jejich průkopnického partnerství zaměřeného na výzkum a vývoj a chystají se společně vstoupit do třetího roku aktivní spolupráce.

Čeká nás jubilejní ročník ČEZ Gočárovy schody
05.09.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody.
Soutěž o produkty CykloStar Original!
04.09.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. září do 15. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (2.9-8.9.2024)
02.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Mistrovství světa v Andoře: Tituly slaví Hatherly a Pieterseová!
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Světový šampionát horských kol v andorském Pal Arinsal přinesl dramatické souboje. Týmy i jednotlivci bojovali nejen s náročným terénem a nadmořskou výškou, ale také s proměnlivým počasím, které zkomplikovalo průběh závodů.
Blíží se závěrečný díl Prima CUPu v Mikulově
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Mikulov, malebné město na jihu Moravy, se stane dějištěm velkolepé sportovní události, na kterou se těší nejen cyklističtí nadšenci, ale i široká veřejnost. 5. října se zde uskuteční závěrečný díl oblíbeného seriálu Prima CUP, který slibuje bohatý program a nezapomenutelné zážitky pro všechny účastníky.
Muži Elite Cross-country Short Track - nejlepší momenty
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Nový Trek Procaliber s masivním otvorem v horní rámové trubce
30.08.2024 | Kategorie: MTB
Trek Procaliber je zpět s novou generací, která přináší vylepšení, jež ocení každý nadšenec do horské cyklistiky. Tento model je navržen tak, aby poskytoval maximální výkon na XC tratích, a to díky kombinaci lehkého karbonového rámu a pokročilých technologií.
Program 35. mistrovství světa horských kol v Andoře
26.08.2024 | Kategorie: MTB
Program 35. mistrovství světa horských kol ve středisku Vallnord v Andoře
» více novinek a videí

Reklama ►