Na českou scénu horských kol přichází nový tým - CykloMira Wallachian Racing

Na českou scénu horských kol přichází nový tým - CykloMira Wallachian Racing

Datum vydání: 11.05.2024

David Bártek přichází na českou scénu horských kol s novým týmem - CykloMira Wallachian Racing.


 
Na české scéně horských kol se v půlce března objevil nový cyklistický spolek z Jarcové zaměřený především na maratony. Oficiální představení CykloMira Wallachian Racing již proběhlo 27. dubna na závodě Rohálovská 50 v Prusinovicích, kde závodníci předvedli perfektní výkon mezi silnou konkurencí.


Logo od Monika Dobiášová

Tým se bude soustředit především na maratony. Aktuálně na programu mají závody Prima Cupu, Kolo pro život a chtějí se zúčastnit i MČR v maratonu. Doplňkově se tým ukáže na vybraných UCI závodech cross-country včetně MČR.
 
Vizí týmu je podpora mladých dospělých závodníků, kteří to mohou dotáhnou na vyšší úroveň, ale zároveň pro to neměli odpovídající zázemí, finanční a materiální podmínky.
 
Vybral jsem si k sobě mladé závodníky, kteří to s cyklistikou myslí vážně a patří mezi ty nejlepší v našem kraji a zároveň jsou poctiví v tréninku. Výjimkou je Michaela, která je z Moravsko-Slezského kraje, ale tráví tady na Valašsku spoustu času se svým přítelem a členem našeho týmu Matějem.
 

Hlavní tým je složen se 4 závodníku

David Bártek - 26let
  • 3. místo MČR XCO v U23 - Pec pod Sněžkou 2020
  • 48. místo v U23 - Světový Pohár v Novém Městě na Moravě 2020
  • Reprezentační účasti na Mistrovství Evropy a Světa v MTB XCO
 
Michala Bojková - 23 let

  • 2. místo MČR XCM v U23 - Stolové Hory 2023
  • 2. místo absolutně - UCI Nova Bike Marathon Drásal (hlavni trasa 80km) 2022
  • 3. místo v kategorii - Salzkammergut Throphy (trasa 80km) 2023
 
Matěj Malý - 24 let (Ružďka)

  • 4. místo absolutně na Rohálovké 50 2024. 
  • 4. místo absolutně - Hostýnská 50 2023
  • 4. místo absolutně – Chřibská 50 2024
 
 Jiří Havlík - 16 let (Zlín)

  • 2. Místo na MČR Stolové Hory v Maratonu 2023 (kadeti)
  • 4. místo v České Poháru v maratonu 2023 (kadeti)
 
Jirka je jediným juniorským závodníkem, kterému budou všichni členové týmu předávat zkušenosti a postupně ho připravovat pro úspěšný přechod do dospělých kategorií.
 

z leva: Martin Petrů, Matěj Malý, David Bártek, Miroslav Janota, Jan Dřevojánek, Michaela Bojková, Jiří Havlík

CykloMira Wallachian Racing

Proč Wallachian? Chtěl jsem nějak spojit Valašsko s naším týmem, protože se mi tu líbí a mám to tu rád. Chtěl jsem ať to zní dobře a je to zřejmé i na zahraničních závodech, tak jsme se s členy týmu shodli na anglickém překladu Wallachian.
 

Proč tým vnikl

V loňské sezoně všem členům týmu Amenity Extrem Sport Team (včetně mě) bylo obeznámeno, že tým bude 100% končit. Cyklistika mě stále moc baví a chtěl jsem v cyklistice ještě pokračovat. V Česku není moc týmu, kde by se dalo smysluplně závodit a když už jsou, tak jsou plné. Proto jsem se v Jarcové i s její podporou rozhodl založit svůj vlastní tým.
 

Jak tým vznikal

Na týmu jsem začal pracovat v říjnu roku 2023. Snažil se oslovovat několik partnerů, kteří by do toho šli s námi a pomohli mi tým zabezpečit finančně a materiálově. Nakonec se mi sám nabídl Mira Janota (majitel specializované cyklistické prodejny CykloMIRA), že by nám pomohl po materiální stránce a pokusil se zajistit i nějaké další partnery. A díky tomu se stal i naším generálním partnerem v názvu týmu.
 
Uvádí zakladatel týmu David Bártek.


Příprava

Hlavnímu týmu píše tréninkové plány týmový trenér Ondřej Kobliha (cyklotrenink.com), který má s tréninkem bohaté zkušenosti. 
 
Na novou sezonu se tým připravoval především doma na Valašsku. Jirka absolvoval 2 kempy na Mallorce. A někteří členové absolvovali na Paprsku zimní týmové soustředění na běžkách. 

Všichni hlavní závodníci kombinovali v zimním období kolo, běžky nebo skialpy. Plus chodili do posilovny a běhali. Někteří ještě v rámci přípravy chodili hrát hokej. 

David Bártek - zakladatel týmu
 
Nyní má náš tým 10 partnerů, bez kterých by se nemohl uskutečnit tento projekt. A tímto bych jim chtěl moc poděkovat! Oficiální představení celého týmu pak proběhne 27.4. na legendárním závodě Rohálovské 50 v Prusinovicích.
 
Cíle na sezonu
 
Naším cílem je postupně zlepšovat výkonost a úspěšnost našich závodníku a zajistit jim optimální finanční a materiální zázemí s příjemnou atmosférou v týmu. Rád bych se s celým týmem postupně přibližoval výkonnostně a výsledkově profesionálním závodníkům s větších týmu. Dále bych pak rád v rámci týmu dělal co nejlepší reklamu cyklistice obecně.
 

Generálním partnerem týmu je CykloMira.cz - specializovaná cyklistická prodejna



Autor: David Bártek
Foto: Foto&Video Jakub Machálek

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na MS do Dánska vyrazil na kole. Po závodě na něm přijel zpět do ČR!
06.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Novopacký vytrvalec Daniel Polman spáchal další „ultrapakárnu“, jak nazývá své extrémní projekty.
Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech
05.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční

Výrobce prémiového cyklistického oblečení Kalas a značka Vorteq specializující se na pokročilé testování ve větrných tunelech slaví druhé výročí jejich průkopnického partnerství zaměřeného na výzkum a vývoj a chystají se společně vstoupit do třetího roku aktivní spolupráce.

Čeká nás jubilejní ročník ČEZ Gočárovy schody
05.09.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody.
Soutěž o produkty CykloStar Original!
04.09.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. září do 15. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (2.9-8.9.2024)
02.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Mistrovství světa v Andoře: Tituly slaví Hatherly a Pieterseová!
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Světový šampionát horských kol v andorském Pal Arinsal přinesl dramatické souboje. Týmy i jednotlivci bojovali nejen s náročným terénem a nadmořskou výškou, ale také s proměnlivým počasím, které zkomplikovalo průběh závodů.
Blíží se závěrečný díl Prima CUPu v Mikulově
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Mikulov, malebné město na jihu Moravy, se stane dějištěm velkolepé sportovní události, na kterou se těší nejen cyklističtí nadšenci, ale i široká veřejnost. 5. října se zde uskuteční závěrečný díl oblíbeného seriálu Prima CUP, který slibuje bohatý program a nezapomenutelné zážitky pro všechny účastníky.
Muži Elite Cross-country Short Track - nejlepší momenty
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Nový Trek Procaliber s masivním otvorem v horní rámové trubce
30.08.2024 | Kategorie: MTB
Trek Procaliber je zpět s novou generací, která přináší vylepšení, jež ocení každý nadšenec do horské cyklistiky. Tento model je navržen tak, aby poskytoval maximální výkon na XC tratích, a to díky kombinaci lehkého karbonového rámu a pokročilých technologií.
Program 35. mistrovství světa horských kol v Andoře
26.08.2024 | Kategorie: MTB
Program 35. mistrovství světa horských kol ve středisku Vallnord v Andoře
» více novinek a videí

Reklama ►