Regionem Orlicka 2024

Regionem Orlicka 2024

Datum vydání: 16.06.2024

Sportovní klub policie Duha Lanškroun připravuje na termín  02.08. – 04.08.2024 již 38. ročník Mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka pro kategorii Junior. 
 

Hlavním dějištěm  závodu  bude  město Lanškroun a silnice v Pardubickém a Olomouckém kraji. Jedná se o sportovní akci s dlouholetou tradicí.


V přehledu dosavadních vítězů jsou jména jako Pavel Padrnos, Peter Lutenberger, Leopold Konig, Peter Sagan, Josef Černý, Daniel Turek, Michal Schlégel, Lenard Kemna, Jakub Otruba,  Pavel Bittner, Matyas Kopecky. Všichni jmenovaní se později prosadili v pelotonu dospělých a dosáhli úspěchů v nejprestižnějších etapových závodech profesionální cyklistiky. 
 

Na start  38. ročníku kromě Českých klubů,  pořadatel pozval týmy z Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Belgie, Maďarska a Nizozemí. 

Pro závodníky je připraveno šest soutěží: Soutěž jednotlivců (U/19), Sprinterská soutěž, Soutěž o nejlepšího vrchaře, Soutěž o nejlepšího závodníka Juniora (U/18), Soutěž o nejlepšího Kadeta (U/17) a Soutěž družstev. 

 


Program závodu:
 

Pátek 02.08.2024 Lanškroun
 

16:00 Představení závodníků, zahájení závodu na náměstí M. Marků

17:00 start I. etapy : – Silniční závod  89 km na okruzích: Lanškroun, Laudon Chudoba Lázek Tatenice Lanškroun 2x a dále Lanškroun, Nepomuky, Výprachtice, Heřmanice, Chudoba, Albrechtice,  Lanškroun. Na trati jsou tři Horské prémie v Cotkytli v prvníma druhém okruhu a na Chudobě  ve třetím okruhu, Rychlostní prémie budou při průjezdu cílem v prvním a ve druhém okruhu .  Závodníky budeme očekávat v cíli na Náměstí M. Marků přibližně v 19: hodin.

 

Sobota  03.08.2024 Lanškroun 
 

Je na programu II. etapa "Nepomucká" Časovka jednotlivců na trati Lanškroun, Nepomuky a zpět

Start v ulici Kralické u firmy DOTA. 
 

Jede se na uzavřené trati pro veškerý provoz. Vjezd pro čerpání PHM u Firmy DOTA Bude povolen. 
 

Start:  První závodník odstartuje v 9:00 hodin, Cíl  je naplánován na cca 11:45 hod.

Objízdná trasa pro ostatní dopravu je vedena z Lanškrouna směr Třešňovec a Horní Čermnou směr Nepomuky. Obrácený směr vede: Nepomuky, Horní Čermná, Třešňovec, Lanškroun.

 

Sobota  03.08.2024  Jablonné nad Orlicí 

Start 15:00 hod. start náměstí 5. Května - III.etapa - Králická - silniční závod. 75 km

Řazení závodníků a Slavnostní Start se uskuteční v  prostoru náměstí v Jablonném nad Orlicí. Po slavnostním startu se vyjede po silnici č. I/11 směr Červenovodské Sedlo, Červená Voda, Dolní Orlice, Horní Orlice, (Horská prémie), Zlatý Potok, Červený Potok Králíky, (Rychlostní prémie), kruhový objezd Druhý výjezd dále po silnici č. I/43 směr Červená Voda, Železniční přejezd, kruhový objezd, třetím výjezdem po silnici I/11 směr Červená Voda, křiž. se sil. č.31230   Moravský Karlov vlevo, Žel. Přejezd Bílá Voda, Křiž. Moravský Karlov vpravo směr Písařov (Horská prémie) po sil. č. 31234, Písařov křiž. se sil. č. I/11 vpravo, křiž. se sil. I/43 Bukovice vlevo, Štíty, dále po silnici č. I/43 směr Lanškroun, Lanškroun, Kruhový objezd vpravo, Lanškroun po ul. Nádražní směr Nám. M. Marků Cíl. Závodníky můžeme očekávat v cca v – 16:45 hodin. 

 

Neděle   04.08.2024   9:00 hod.  

Start Nám. M. Marků - IV. etapa - silniční závod, Regionem Orlicka 85 km 

Řazení závodníků na startu  bude probíhat za uzavřeného provozu na  Nám. M. Marků. 

Trasa IV. Etapy  je vedena: Výjezd z města po ulici Dobrovského  sil. č.I/43, křiž. ul. Kralická Vlevo po silnic II/311,  dále Nepomuky,  Horní Čermná, Dolní Čermná, Verměřovice,. Letohrad, Horská prémie  Šedivec vlevo na sil.č.I/11, Rychlostní prémie Žamberk, dále směr Dlouhoňovice, Hejnice, České Libchavy, Horská prémie  Rozsocha, dále Rviště,  Libchavy,  Ústí nad Orlicí,  Horská prémie Andrlův Chlum,  směr Řetůvka , Rychlostní Prémie  Řetová,  Přívrat přímo, křiž. Nad Kohoutem, Rychlostní prémie Náměstí Česká Třebová, dále po Sil. směr Skuhrov,(Horská prémie), Ostrov, Lanškroun Kruh. Objezd Vlevo, Nám, M. Marků Cíl. V cíli budeme závodníky očekávat v 11:00- 11:15 hodin


Pořadatel má povolení k pořádání sportovní akce a ke zvláštnímu užívání silnic I. II. a III. třídy v uvedeném regionu. Závod bude probíhat za běžného silničního provozu, regulace dopravy bude prováděna příslušníky policie ČR a pořadateli na křižovatkách a na motorkách. Další opatření pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bude  řešena dle požadavků vzniklé dopravní situace pořadatelem závodu.

 

Zveme všechny příznivce cyklistiky ke shlédnutí hodnotné sportovní podívané. Prosíme účastníky silničního provozu, kteří se potkají na silnici s konvojem závodu, aby uposlechli pokynů policie a pořadatelů.

Zdroj: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na MS do Dánska vyrazil na kole. Po závodě na něm přijel zpět do ČR!
06.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Novopacký vytrvalec Daniel Polman spáchal další „ultrapakárnu“, jak nazývá své extrémní projekty.
Kalas chce být ještě rychlejší a prodlužuje spolupráci v aero tunelech
05.09.2024 | Kategorie: ostatní, silniční

Výrobce prémiového cyklistického oblečení Kalas a značka Vorteq specializující se na pokročilé testování ve větrných tunelech slaví druhé výročí jejich průkopnického partnerství zaměřeného na výzkum a vývoj a chystají se společně vstoupit do třetího roku aktivní spolupráce.

Čeká nás jubilejní ročník ČEZ Gočárovy schody
05.09.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody.
Soutěž o produkty CykloStar Original!
04.09.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. září do 15. září 2024.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (2.9-8.9.2024)
02.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.
Mistrovství světa v Andoře: Tituly slaví Hatherly a Pieterseová!
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Světový šampionát horských kol v andorském Pal Arinsal přinesl dramatické souboje. Týmy i jednotlivci bojovali nejen s náročným terénem a nadmořskou výškou, ale také s proměnlivým počasím, které zkomplikovalo průběh závodů.
Blíží se závěrečný díl Prima CUPu v Mikulově
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Mikulov, malebné město na jihu Moravy, se stane dějištěm velkolepé sportovní události, na kterou se těší nejen cyklističtí nadšenci, ale i široká veřejnost. 5. října se zde uskuteční závěrečný díl oblíbeného seriálu Prima CUP, který slibuje bohatý program a nezapomenutelné zážitky pro všechny účastníky.
Muži Elite Cross-country Short Track - nejlepší momenty
02.09.2024 | Kategorie: MTB
Nový Trek Procaliber s masivním otvorem v horní rámové trubce
30.08.2024 | Kategorie: MTB
Trek Procaliber je zpět s novou generací, která přináší vylepšení, jež ocení každý nadšenec do horské cyklistiky. Tento model je navržen tak, aby poskytoval maximální výkon na XC tratích, a to díky kombinaci lehkého karbonového rámu a pokročilých technologií.
Program 35. mistrovství světa horských kol v Andoře
26.08.2024 | Kategorie: MTB
Program 35. mistrovství světa horských kol ve středisku Vallnord v Andoře
» více novinek a videí

Reklama ►