Světová MTB série pokračuje v Les Gets!

Světová MTB série pokračuje v Les Gets!

Datum vydání: 02.07.2024

Oblíbené středisko Savojských Alp, Les Gets, je dějištěm dalšího podniku MTB World Series a postupně se zde a v přilehlých, vysokohorských resortech představí celé portfolio MTB disciplín: XCM, Enduro, DHI, XCC, XCO.   

 

Nabitý program nejlepších bikerů světa se tak „překlápí“ do své druhé půlky, kde na jezdce, ale i na fanoušky, čekají ty nejdůležitější závody.

 

Ale vraťme se nejprve krátce zpět, k první polovině sezóny 2024, kterou lze označit, z pohledu české reprezentace MTB, jako velmi úspěšnou. Posuďte sami - čeští bikeři zásluhou Patricie Srnské a Jana Zatloukala vybojovali tři tituly akademických mistrů světa v XCE a XCO v Kostarice, junior Kryštof Bažant získal na ME XCO v Cheile Gradistei senzační stříbro, další juniorští reprezentanti, Amálie Gottwaldová a David Friedel vybojovali pódiové umístění v závodech Juniorské světové série a za společnou práci části reprezentačního týmu Elite a U23 je potřeba označit a vyzdvihnout zisk olympijské kvóty pro OH v Paříži.

 

Daří se také maratoncům, výsledky Martina Stoška nebo Filipa Adela lze označit jako velmi dobré, už podruhé se v TOP 10 Světové XCM série umístila Karla Löffelmann.   

 

Koncem července má většina států na programu prestižní národní šampionát, ten český se letos uskuteční na náročné, horské trati v Harrachově. Přímo na národní mistráky navazuje svátek největší – olympijské hry v Paříži, kde se budeme těšit na závodní dny v neděli 28. července a pondělí 29. července Čechy následně čeká další šampionát, tentokrát v Short tracku a dějištěm bude poprvé v historii Českého poháru - Ostrava!

 

Druhá půlka srpna bude věnovaná přípravě na druhý z vrcholů sezóny 2024 - Mistrovství světa XCO, XCC, XCR a DHI, které hostí vysokohorské středisko Vallnord v Andoře. Mnoha českým jezdcům překvapivě start ve 2000 metrech nad mořem vyhovuje a dosáhli zde v minulosti na řadu vynikajících výsledků a úspěchů. Jen namátkou můžeme zmínit pódiová umístění Ondřeje Cinka, Honzy Vastla nebo Kateřiny Nash.  

 

Aby byl náš výčet šampionátů úplný, nesmíme zapomenout na Mistrovství světa XCM. Nejlepší maratonce světa i s českou špičkou přivítá americké Snowshoe v čele s Martinem Stoškem a Karlou Löffelmann, kteří by měli patřit k favoritům závodu, který je už nyní označován jako mimořádně obtížný.

 

Úplný závěr sezóny obstarají závody Světové MTB série XCO, XCC a DHI v americkém Lake Placid a kanadském Mt. Sainte Anne.

 

Čeští reprezentanti by se tento víkend měli v Les Gets představit v kompletní sestavě v čele s Ondřejem Cinkem, který v týdnu absolvoval komplexní vyšetření a diagnostiku u experta na tuto problematiku, profesora Libora Vítka. Věřme, že tato nová spolupráce pomůže vyřešit vleklé a časté zdravotní komplikace české jedničky.

 

Pokud jde o tým do 23 let, reprezentační příležitost dostávají i členové širšího výběru, například František Hojka, Patrik Černý nebo Aneta Novotná. V sestavě jsou i talentovaní prvoročáci v kategorii U23 Eliška Hanáková a Ondřej Novotný.

 

Naopak chybět bude zraněný úřadující mistr kategorie U23 a akademický mistr světa, Jan Zatloukal.

 

„Honza Zatloukal má natržený triceps po úvodním tréninku v Crans Montaně a závod v Les Gets pro něj nepřipadá v úvahu. Ale je potřeba dodat, že Honza nutně potřebuje ze závodů vysadit, v podstatě rok a půl v kuse závodí, když byl nucený objíždět vybrané závody, které jsem mu určoval podle potřeby vyjíždět body nutné k zajištění účastnického místa mužů pro OH v Paříži. To zranění tedy přišlo, když už přijít muselo, v tu nejlepší možnou dobu… Honza se potřebuje vyléčit, odpočinout si, dotrénovat se a znovu získat závodní formu. Měl by být zpět a v pořádku přibližně za měsíc, možná i dříve, uvidíme, jak se to bude hojit, absolvuje denně fyzioterapii, magnetoterapii, atd.“ přibližuje dění v reprezentačním týmu trenér Viktor Zapletal. 
 
Zdroj: TZ Reprezentace MTB, foto: Michal Červený


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 



Reklama 


Aktuální novinky a videa

Bosch 2025: Tichý výkon, delší dojezd a revoluční bezpečnost
04.10.2024 | Kategorie: MTB
Bosch pro rok 2025 představuje zásadní inovace pro e-biky, zaměřené na zlepšení výkonu, bezpečnosti a pohodlí. Největší novinkou je motor Bosch Performance Line CX, který přináší vyšší účinnost a hladší výkon.
Lauf Elja pro rok 2025 je designový unikát ve své kategorii
03.10.2024 | Kategorie: MTB
Lauf Cycles představuje svůj nejnovější model horského kola pro rok 2025 – Lauf Elja. Tento model je navržen tak, aby uspokojil potřeby jak závodních jezdců, tak i nadšenců do trailového ježdění.
Je Hammerhead skutečně lepší volba než Garmin? Který cyklocomputer kraluje?
02.10.2024 | Kategorie: ostatní
Hledáte spolehlivý GPS cyklocomputer, který kombinuje moderní technologie s uživatelsky přívětivým rozhraním? Hammerhead Karoo je volbou, kterou byste měli zvážit.
Zcela nový model Giant Defy Advanced E+ Elite
02.10.2024 | Kategorie: silniční
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
02.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Giant představuje řadu silničních elektrokol Defy Advanced E+ Elite s motorem v zadním náboji
01.10.2024 | Kategorie: silniční
Nejlehčí a nejvyspělejší silniční elektrokolo od společnosti Giant spojuje oceňovanou kvalitu jízdy z řady silničních vytrvalostních kol s novými e-technologiemi a integrací systémů.
Elitní kategorie Světového poháru v Lake Placid ovládli Koretzky a Stiggerová
30.09.2024 | Kategorie: MTB
V elitních kategoriích Světového poháru horských kol v Lake Placid triumfovali Victor Koretzky a Laura Stiggerová. Zatímco Češi, v čele se Simonou Spěšnou, slavili úspěchy v kategoriích do 23 let.
Galaxy CykloŠvec cyklokros Kukle vyhrál Jakub Ťoupalík
30.09.2024 | Kategorie: cyklokros
Druhá letošní návštěva TBC série v Kuklích Galaxy CykloŠvec cyklokros, který pořádal opět Stevens CykloŠvec Písek nabídla skvělou cyklokrosovou zábavu, tentokrát s bahenní vložkou a pohárovou konkurencí.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (30.9-6.10.2024)
30.09.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Nejlepší okamžiky ze závodů XCO | Elite Men - Lake Placid
30.09.2024 | Kategorie: MTB
» více novinek a videí

Reklama ►