Termíny závodů ŠKODA Pražského MTB poháru 2025!

Termíny závodů ŠKODA Pražského MTB poháru 2025!

Datum vydání: 21.10.2024

Pořadatelský tým volnočasového seriálu horských kol v olympijském cross country, ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, zveřejnil program závodů pro sezónu 2025.

Třináctý ročník seriálu horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár bude zahrnovat celkem pět závodních dnů. Úvodní podnik v pražském Motole a závěrečný na Zličíně budou pořádané formou dvojzávodu během celého víkendu, závod v letňanském lesoparku se uskuteční ve čtvrtek, během státního svátku.
 
První pohárové kolo v sobotu 29.3. bude stejně jako v roce 2024 věnováno disciplíně Short track, která díky časovce na jeden XCC okruh a následnému hromadnému závodu spolehlivě určí startovní pořadí pro nedělní závody v olympijském XCO. Dějištěm bude okruh motolských trailů, který se už nyní na tuto akci pečlivě připravuje v podobě mnoha brigádnických hodin členů pořádajícího týmu Nutrend Specialized SKR Racing. 

Závod XCC bude zároveň hodnocen i jako otevřené Mistrovství Prahy a Pražský cyklistický svaz tak bude poprvé historii dekorovat i vítěze a medailisty disciplíny XCC.

„Motolský okruh závodu XCC disponuje téměř ideálními parametry pro tuto disciplínu, o které se vážně uvažuje jako o další olympijské pro Los Angeles 2028. Je široký, zahrnuje stoupání, sjezd, rovinaté pasáže i techniku. Máme vyzkoušené, že díky svému profilu nenadělí startovní pole a v podstatě celý peloton závodníků tak přijíždí do cíle pohromadě, což je divácky velmi atraktivní a v Motole lze navíc sledovat celý závod z jediného místa. V roce 2024 u nás startovalo v Short tracku téměř 600 závodníků a já věřím, že v roce 2025 tento účastnický rekord, u nás zatím jediného závodu XCC pro širokou veřejnost, ještě překonáme,“ přibližuje zakladatel ŠKODA Pražského MTB poháru a ředitel motolského závodu, Viktor Zapletal.     

 Svátek práce mohou bikeři oslavit ve čtvrtek 1.5. v rámci třetího kola ŠKODA Pražského MTB poháru na populárním „Pahorku“ v Lesoparku Letňany. Trať připravují již tradičně členové týmu Kbely Cycling Team v čele Miroslavem Svobodou, který sám závodí v respekt zasluhující kategorii „SuperMasters“.
 
Finálový podnik celého poháru obstará víkendový dvojzávod pořádaný jako Bike Festival Zličín ve dnech 28. a 29. června. Pořadatelé z týmu Café Calabrone pod vedením reprezentačního kuchaře a majitele vyhledávaného obchodu Café Calabrone Martina Jarouše připravují víkend plný cyklistiky pro celou rodinu s neodmyslitelnými kulinářskými delikatesami, výbornou, cyklistickou kávou, ale i možností koupání v rybníku „Dolejšák“. V plánu je sobotní večerní koncert hudebního tělesa s vřele kladným vztahem k cyklistice a pozor, v neděli 29.6. vyvrcholí nejenom ŠKODA Pražský MTB pohár 2025, ale bikeři budou zároveň také bojovat o prestižní tituly Mistrů Prahy v olympijském XCO! A jak už je na Zličíně zvykem, v sobotu se pojede doleva a v neděli v opačném směru.  
 
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2025:
sobota - 29. března - XCC - Traily Motol - Mistrovství Prahy XCC
neděle - 30. března - XCO - Traily Motol - Velká cena ŠKODA AUTO  
čtvrtek - 1. května - XCO - Lesopark Letňany - Kbely - KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely  
sobota - 28. června - XCO - Bike Arena Zličín - Velká cena Café Calabrone  
neděle - 29. června - XCO - Bike Arena Zličín - Mistrovství Prahy XCO       

Zdroj a foto: TZ pořadatelé SKC Praha  


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 




Reklama 


Aktuální novinky a videa

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (21.10-27.10.2024)
21.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Tomáš Slavík ovládl Red Bull Cerro Abajo v Janově
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Český sjezdař Tomáš Slavík triumfoval na prestižním závodě Red Bull Cerro Abajo, který se letos poprvé konal v Evropě.
REPLAY: Red Bull Cerro Abajo Genova
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Termíny závodů ŠKODA Pražského MTB poháru 2025!
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Pořadatelský tým volnočasového seriálu horských kol v olympijském cross country, ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, zveřejnil program závodů pro sezónu 2025.
Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty
15.10.2024 | Kategorie: MTB
Po velmi uspěšném vydání silniční a terénní obuvi CFR Tempr, kterou Canyon představil na začátku letošního roku, nyní představuje offroad botu Scampr.
Martin Stošek vybojoval titul mistra Evropy na gravelu
14.10.2024 | Kategorie: gravel
Na prestižním šampionátu v gravelové cyklistice, který se konal v italském Asiagu, si český reprezentant Martin Stošek připsal mimořádný úspěch.
Akce týdne: Nejvýhodnější nabídky (14.10. - 20.10.2024)
14.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
14.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Stevens Super Prestige
11.10.2024 | Kategorie: cyklokros
Elitní cyklokrosové speciály Stevens Super Prestige jsou ověnčené 17 zlatými medailemi z mistrovství světa a nespočtem dalších úspěchů na závodních kolbištích.
Závěrečný boj v Mont-Sainte-Anne: Hatherly a Lecomte zářili, Cink 16.
07.10.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol 2024 vyvrcholil v kanadském Mont-Sainte-Anne. Poslední zastávka sezóny přinesla napínavé souboje, ve kterých se rozhodovalo o celkových vítězích na obzvlášť technicky náročných tratích.
» více novinek a videí

Reklama ►