Trek představuje dvě nová gravel kola pro jakékoli víkendové dobrodružství

Trek představuje dvě nová gravel kola pro jakékoli víkendové dobrodružství

Datum vydání: 18.08.2024

Trek vylepšuje model Checkpoint na více dobrodružnou úroveň a zároveň představuje nový, závodně zaměřený model Checkmate.
 
Checkmate SLR je první závodní kolo Trek určené pro gravel a podle americké značky jde o nejlehčí a nejrychlejší gravel kolo, které kdy vyrobila. Na druhém konci gravelového spektra stojí nový model Checkpoint SL Gen 3, který si zachovává předchozí gravelovou nomenklaturu značky Trek, ale od modelu Checkpoint Gen 2 se liší větší světlou výškou plášťů, úložným prostorem a novou geometrií.



Trek se rozhodl omezit používání technologie IsoSpeed pro tlumení jízdy u svých silničních kol, ale u obou nových gravel modelů ji stále najdeme v nenastavitelné verzi. Nová kola také disponují úchyty pro novou řadu brašen Trek Adventure Bag, které zahrnují brašnu na horní rámovou trubku, rámovou brašnu, „aerodynamickou“ trojúhelníkovou brašnu a skryté úchyty na blatníky. 


Checkmate SL

Trek tvrdí, že Checkmate SLR je nejlehčí a nejrychlejší gravel kolo, jaké kdy vyrobil. Snížení hmotnosti bylo dosaženo díky použití karbonu OCLV 800, prémiovým komponentům a nové technologii tvarování odlehčených trubek, která podle Trek snižuje hmotnost oproti předchozímu modelu Checkpoint SLR o celý kilogram. Kolo nabízí dostatek prostoru pro pláště o šířce 45 mm, stejně jako jeho předchůdce, ale bude dodáváno s plášti o šířce 38 mm.

Deklarovaná vyšší rychlost, přesněji aerodynamické vylepšení, je výsledkem použití stejných tvarů aerodynamických trubek „Full System Foil“ a jednodílné řídítkové jednotky, které byly poprvé představeny na nejnovějším modelu Madone Gen 8 při Tour de France. Díky tomu jsou řídítka o 3 cm užší než oblouky, což spolu s novou „geometrií pro závody na šotolině“ umožňuje jezdcům zaujmout aerodynamičtější pozici. To samozřejmě přináší výraznější aerodynamické výhody než jakékoli úpravy samotných rámových trubek.

Díky těmto vylepšením a aerodynamickým úpravám je model Checkmate téměř o šest minut rychlejší na trase Unbound. Nový rám si samozřejmě zachovává závitový střed T47, zadní závěs UDH a plně vnitřní vedení kabelů.

Model Checkmate je dostupný ve verzích SLR 7 a SLR 9, v šesti velikostech od XS po XL a ve čtyřech barevných provedeních: Gloss Trek Black/Matte Carbon Smoke, Matte Hex Blue/Plasma Grey Pearl, Era White/Buff Beige a Olive Drab/Glowstick.


Checkpoint SL

Checkpoint Gen 3 má přepracované tvary trubek a je vyroben z karbonu OCLV řady 500, který je svižnější, cenově dostupnější a především lehčí než předchozí generace. Mezi vylepšeními v designu trubek Trek zdůrazňuje zejména možnost přepravy větších lahví v kombinaci s rámovými brašnami a vnitřním úložným prostorem pro méně často používané předměty. Kolo je samozřejmě vybaveno úchyty pro brašny na horní rámovou trubku a rámové brašny, stejně jako možnostmi úložného prostoru na vidlici a úchyty pro přední a zadní nosič.



Trek vybavil nový model Checkpoint světlou výškou pro pláště až 50 mm, i když je standardně osazen plášti o průměru 42 mm. Kolo je kompatibilní s teleskopickými sedlovkami a odpruženými vidlicemi, což znamená, že pokud si přejete větší pohodlí, můžete si přidat odpruženou vidlici, aniž byste změnili geometrii kola. Je však třeba vzít na vědomí, že světlá výška předního pláště se po přidání odpružené vidlice sníží na 40 mm. Trek také upozorňuje, že nejmenší velikost rámu XS není kompatibilní s odpruženými vidlicemi.




Checkpoint je k dispozici ve verzích SL5, SL6 a SL7 a také jako varianta pouze s rámovou sadou. Opět je k dispozici šest velikostí od XS do XL a různé barevné varianty v závislosti na úrovni specifikace.



Více informací na webu výrobce zde: www.trekbikes.com




Foto: Trek


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


‎ 
Reklama 




Reklama 


Aktuální novinky a videa

Sleva: Odemkněte svůj potenciál s WHOOP
22.10.2024 | Kategorie: ostatní
Odemkněte svůj potenciál s WHOOP a využijte jedinečnou SLEVU! Získejte měsíční úsporu v hodnotě přibližně $20 z ročního předplatného a posuňte své výkony na novou úroveň.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (21.10-27.10.2024)
21.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem pravidelném přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Tomáš Slavík ovládl Red Bull Cerro Abajo v Janově
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Český sjezdař Tomáš Slavík triumfoval na prestižním závodě Red Bull Cerro Abajo, který se letos poprvé konal v Evropě.
REPLAY: Red Bull Cerro Abajo Genova
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Termíny závodů ŠKODA Pražského MTB poháru 2025!
21.10.2024 | Kategorie: MTB
Pořadatelský tým volnočasového seriálu horských kol v olympijském cross country, ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, zveřejnil program závodů pro sezónu 2025.
Canyon představuje boty Scampr pro dobrodružství mimo zpevněné cesty
15.10.2024 | Kategorie: MTB
Po velmi uspěšném vydání silniční a terénní obuvi CFR Tempr, kterou Canyon představil na začátku letošního roku, nyní představuje offroad botu Scampr.
Martin Stošek vybojoval titul mistra Evropy na gravelu
14.10.2024 | Kategorie: gravel
Na prestižním šampionátu v gravelové cyklistice, který se konal v italském Asiagu, si český reprezentant Martin Stošek připsal mimořádný úspěch.
Akce týdne: Nejvýhodnější nabídky (14.10. - 20.10.2024)
14.10.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v našem přehledu nejlepších akcí týdne v cyklistice! Tento týden jsme pro vás vybrali pět skvělých produktů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Soutěž o produkty CykloStar - Říjen
14.10.2024 | Kategorie: soutěž
Ve spolupráci s Cyklostar Original, přední značkou v oblasti cyklistických produktů, pořádáme jedinečnou soutěž, která se bude konat od 1. října do 15. října 2024.
Stevens Super Prestige
11.10.2024 | Kategorie: cyklokros
Elitní cyklokrosové speciály Stevens Super Prestige jsou ověnčené 17 zlatými medailemi z mistrovství světa a nespočtem dalších úspěchů na závodních kolbištích.
» více novinek a videí

Reklama ►