Vacek a Kopecky vyrazí bojovat na letní olympijské hry do Paříže!

Vacek a Kopecky vyrazí bojovat na letní olympijské hry do Paříže!

Datum vydání: 26.06.2024

Naděje českého silničního cyklistiky míří do Francie! Po potvrzení nominace Mathiase Vacka se po mistrovství České republiky v Jevíčku přidala i Julia Kopecky. Mladá cyklistka porazila v dramatickém souboji o olympijskou jízdenku favorizovanou Barboru Němcovou a stane se tak druhou českou reprezentantkou v této disciplíně.


Pro oba dva to bude olympijská premiéra. Vacek, ač teprve 22letý, už ale ukázal, že na světové scéně umí závodit. Na kontě má mimo jiné 4. místo z Kolem Norska a 2. místo z Kolem Belgie. Kopecky, o tři roky mladší, zazářila především na domácím šampionátu, kde získala titul v časovce a bronz v silničním závodě. Navíc se jí v květnu podařilo jako první Češce po 35 letech vyhrát etapový závod Tour de Feminin.
 
Na oba české cyklisty čeká v Paříži obrovská výzva. V silné konkurenci nejlepších světových závodníků to budou mít  opravdu těžké, ale s jejich talentem a odhodláním se dá bojovat i o nejvyšší příčky. Fanouškům nezbývá než jim držet palce a s napětím sledovat, zda se jim podaří z Paříže přivézt cenný kov.




Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Jan Brychta


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Garmin Edge 1050: Prémiový cyklopočítač s výkonným displejem
28.06.2024 | Kategorie: MTB, ostatní, silniční
Garmin Edge 1050 je nejnovější vlajkovou lodí v řadě cyklopočítačů od společnosti Garmin. Tento prémiový model nabízí řadu funkcí a vylepšení, které ocení jak profesionální cyklisté, tak i rekreační jezdci.
Vacek a Kopecky vyrazí bojovat na letní olympijské hry do Paříže!
26.06.2024 | Kategorie: silniční
Naděje českého silničního cyklistiky míří do Francie! Po potvrzení nominace Mathiase Vacka se po mistrovství České republiky v Jevíčku přidala i Julia Kopecky.
Kam letos vyrazit s rodinou na aktivní dovolenou? Vyzkoušejte Livigno!
26.06.2024 | Kategorie: ostatní
Livigno, malebné městečko v údolí na hranicích mezi Švýcarskem a Itálií, přitahuje každoročně tisíce turistů, zejména milovníky nekonečných sjezdovek a teplého bombardina během zimní sezóny.
Stevens Sentiero a RSP Damp Champ 5WT Infused
26.06.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Novinky z eshopu CykloŠvec. 
Prima CUP na Šumavě již 27. července
26.06.2024 | Kategorie: MTB
Cyklistický seriál horských kol Prima CUP míří na Šumavu, kde se v sobotu 27. července odehraje premiéra závodu ČEZ Šumavský MTB maraton.
» více novinek a videí