Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu

Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu

Datum vydání: 30.04.2024

ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.  

Volnočasový seriál horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem pokračuje pátým kolem už ve středu 1.května v areálu Lesoparku Singletrail Letňany!      
 
Zličínský Bike Park, který je v celoroční péči klubu Calabrone prožil vydařený, prosluněný víkend v rámci svého pořadatelství 3. a 4. kola ŠKODA Pražského MTB poháru. Pokud bychom se měli řídit monitoringem zpráv a informací na sociálních sítích, mohli bychom stručně vyhodnotit závod podle přívlastků: krásná technická a hravá trať, nádherné počasí, příjemná atmosféra bikové komunity a atraktivní cyklistické souboje. Co víc si může pořadatel přát…? 

Závod na Zličíně se odehrával v novém modelu oproti minulým ročníkům. Změny zaznamenala především trať, kde pořadatelský tým v čele s Martinem Jaroušem odvádí mimořádnou práci a Borci by mohli klidně pořádat vzdělávací kurzy na téma: „Jak postavit bikovou trať na rovině, aby byla těžká, bezpečná, technická a hravá“. Bikový okruh na Zličíně s přirozeným začleněním Dirt a Free Style Parku skutečně nemá mezi českými MTB závodními tratěmi obdobu a už dávno ztratila přívlastek – „cyklokrosová“. Je jisté, že touto cestou půjdou pořadatelé i v dalších ročnících, už nyní se tvoří plány na příští ročník zličínského poháru.    
 
Pouhé dva dny mají závodníci a jejich realizační týmy na oddych a ŠKODA Pražský MTB pohár pokračuje dalším, v pořadí už 5. závodem v celoročně využívané lokalitě Single tralů Letňany v letňanském lesoparku. Pořadatelství zde tradičně zajišťuje Cycling  Team Kbely, vedený bikovým nadšencem a velmi úspěšným závodníkem kategorie Supermasters Mirkem Svobodou, který kolem sebe soustředil okruh neméně zapálených cyklistů a dlouhodobě vytváří závody s přívlastkem „rodinné“. Do organizace závodů je zapojena řada lokálních institucí, osob a sdružení, hasičským sborem počínaje, což je běžné spíše u závodů malých měst a obcí než v případě neosobního města. 
 
Na jezdce čeká tradiční okruh, který je v závodním tempu více než „výživný“, ostatně vyzkoušejte sami, účastnit se může opravdu každý.

Trať bude vyznačena pro trénink během úterního odpoledne. Zájemci o týmové stání či parkování karavanů, prosíme kontaktujte přímo Mirka Svobodu: tel: +420 603 418 856.
Závodem bude provázet Michal Berka.   
     
Výsledky 3. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru „Velká cena Café Calabrone“ zde
.
Výsledky 4. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru „O pohár MČ Praha Zličín“ zde.
Propozice 5. kola ŠKODA Pražského MTB poháru „KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely“ zde.
Průběžné pořadí jednotlivců ŠKODA Pražského MTB poháru po 4. závodech zde.
Průběžné pořadí soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru po 4. závodech (bude aktualizováno) zde.
 
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2024 
sobota   6. dubna  XCC    Traily Motol             Velká cena NUTREND SPECIALIZED
neděle   7. dubna  XCO    Traily Motol             Velká cena ŠKODA AUTO  
sobota 27. dubna  XCO    Bike Arena Zličín     Velká cena Café Calabrone  
neděle 28. dubna  XCO    Bike Arena Zličín     O pohár MČ Praha Zličín 
středa 1. května    XCO    Kbely                     KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely  
neděle 8. září        XCO    Traily Motol             MTB Mistrovství Prahy
 
Foto: Pavel Křikava, zdroj: TZ pořadatelé SKC Praha          


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nová sada SRAM Red AXS má novou ergonomii, vylepšené řazení a nižší hmotnost
16.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
SRAM představil svůj nejnovější model cyklistické sady, SRAM Red AXS 2024. Tento model přináší řadu vylepšení a inovací, které posouvají hranice toho, co je možné od cyklistické sady očekávat.
Přilba Catlike Yelmo Mips
16.05.2024 | Kategorie: ostatní
Nový model Catlike Yelmo MIPS zvyšuje svůj výkon díky osvěženému designu.
Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
» více novinek a videí